Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Twee miljard genetisch gemodificeerde muggen vrijgelaten om het aantal ziekteverwekkende insecten te verminderen

Twee miljard genetisch gemodificeerde muggen vrijgelaten om het aantal ziekteverwekkende insecten te verminderen

Chikungunya, malaria, dengue… mug Het is voor velen bestemd ziekten Soms dodelijk. Oplossingen om overlast te verminderen zijn meestal het verspreiden van insecticiden. Maar er zijn alternatieve oplossingen zoals het loslaten van muggen genetisch gemodificeerde organismen. Er zijn verschillende kritische experimenten uitgevoerd. Zo doet het bedrijf Amerikaans Volgens rapporten heeft Oxitec toestemming gekregen om 2 miljard genetisch gemodificeerde muggen in het wild uit te zetten geniaal jongensrapport doorgegeven door citroensap.

Dit zijn mannelijke muggen van de soort Aedes aegypti, die knokkelkoorts, Zika-virusinfectie of zelfs chikungunya dragen. Ze reageren op de codenaam OX5034. Transgene tijgermuggen zullen in de natuur worden vermeerderd met de rol van fokken met vrouwtjes. Als ze in hun taak slagen, zijn de larven van de paring niet levensvatbaar. De tijgermug zal de volwassenheid niet bereiken omdat het de benodigde eiwitten mist. Zelfs als alle jonge muggen worden getroffen, zijn de vrouwtjes het doelwit, omdat zij degenen zijn die bijten.

Geen milieurisico’s

In mei 2021 bracht Oxitec 12.000 genetisch gemodificeerde muggeneieren vrij in Florida. Dit had tot gevolg dat de bevolking snel terugliep, zonder merkbare effecten op het milieu. Het voordeel is dat mensen geen pesticiden meer gebruiken die effecten hebben op andere soorten zoals bijen, wijzen onze collega’s erop. Aan de andere kant wordt de muggenpopulatie verminderd, maar niet geëlimineerd. Zo blijft er voedsel over voor andere vogels en vleermuizen.

READ  5 onbekende symptomen van een hersentumor reden tot bezorgdheid!

Volgens Oxitec kunnen de veranderde genen zich niet in de omgeving verspreiden omdat de larven nooit geslachtsrijp worden. Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) was gevoelig voor al deze argumenten en daarom stond het deze publicatie zo algemeen toe. Oxitec juicht deze aanpak toe. De Amerikaanse samenleving is nu van plan een andere ziekte te behandelen: malaria. Om dit te doen, zou ze de muggen die ze draagt ​​genetisch moeten aanpassen.