Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er komen toevoegingen aan ChatGPT, die eindelijk dingen op internet kan doen

Een nieuwe OpenAI-revolutie: ChatGPT ondersteunt plug-ins, in eerste instantie met zorgvuldig uitgekozen partners. Dankzij deze toevoegingen kan de chatbot informatie direct van het web halen.

ChatGPT ontwikkelt zich en ChatGPT ontwikkelt zich snel. Iets meer dan een week na de release van GPT-4, een taalmodel dat betere mogelijkheden biedt voor het genereren van tekst en werkt in ChatGPT Plus en in Bing (de zoekmachine van Microsoft), is hier de komst van extensies. Weer een advertentie geplaatst donderdag 23 maart 2023.

ChatGPT heeft toegang tot internet dankzij plug-ins

Achter deze technische aankondiging blijkt een grote ontwikkeling in de chatbot te zitten.

Het gebruik van ChatGPT-plug-ins geeft zelfs toegang tot bestaande gegevens op internet. Tot nu toe is de chatbot beperkt tot zijn trainingsgegevens, dat is uiterlijk 2021. Hierdoor heeft de tool niet goed kunnen functioneren als hem wordt gevraagd om te reageren op recente nieuwsberichten. Het kon ook geen acties op internet uitvoeren.

Bekijk een recente bètazoekopdracht van ChatGPT. // Bron: Open AI

Een van de voorbeelden van OpenAI is een vraag over Oscarwinnaars. De chatbot zegt dat hij enkele nieuwsartikelen heeft bekeken, zoals CNN en ABC News, die verslag deden van de Oscars die in 2023 werden gehouden. ChatGPT noemde toen Alles overal tegelijkeen film die zojuist bijna alles heeft gewonnen.

Het is ook interessant om op te merken dat in een demonstratievideo van OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter ChatGPT, de tool ook laat zien naar welke sites je gaat om informatie op te halen – naast CNN en ABC News kunnen we onderscheid maken tussen Variety en Box Office mojo op een andere vraag waarin om inzendingen wordt gevraagd. Voor bepaalde films in 2023.

READ  Xbox 360-games worden vanaf oktober 2022 niet meer opgenomen in de Gold Games-promotie | Xbox One

Vraag een tafel aan in het restaurant met ChatGPT

Een andere geweldige ontwikkeling die mogelijk is gemaakt door ChatGPT open te stellen voor extensies: een chatbot kan fungeren als een helper om instructies te geven die vervolgens kunnen worden doorgegeven aan externe services – en partners. 11 bedrijven in de eerste golf: Expedia, FiscalNote, Instacart, Kayak, Klarna Shopping, Milo Family AI, OpenTable, Shop, Speak, Wolfram en Zapier.

De toepassingen waar we naar raden liggen voor de hand: een tafel reserveren in een restaurant (OpenTable), online winkelen bij je lokale supermarkt (Instacart), een reis maken (Expedia), een product laten bezorgen, enzovoort. Deze toevoegingen, huidige en toekomstige, kunnen [aider] Gebruikers bevinden zich in een hele reeks nieuwe use-cases Zegt OpenAI.

Met Instacart kan een gebruiker bijvoorbeeld besparen door via ChatGPT ingrediënten op te vragen voor een veganistisch recept en te bestellen bij een bedrijf. ChatGPT retourneert vervolgens een lijst met ingrediënten, vult het winkelwagentje en genereert een link naar de site van de handelaar. Daarna is het aan de internetgebruiker om zoals gewoonlijk de betaling af te ronden.

ChatGPT-partnerextensies
De eerste vennoten. // Bron: Open AI

De demonstratievideo laat ook zien dat het duidelijk mogelijk is om meerdere plug-ins te combineren. In dezelfde volgorde werd OpenTable gebruikt om de bestelling te verwerken, terwijl Wolfram calorieën berekende voor een recept dat ingrediënten bevatte die via Instarcart waren besteld. Al dit werk duurt slechts enkele seconden.

Greg Brockman, voorzitter en medeoprichter van OpenAI, zegt hij op Twitter Dit is het ” Iteratief publiceren (beginnend met een paar gebruikers en ontwikkelaars) om te leren van het echte leven Volgens feedback en opmerkingen met deze elf pioniers zullen er andere partnerschappen worden gevormd, met nieuwe zakelijke kansen voor ChatGPT.

READ  Deze speler vindt op legendarische wijze de beste phishing-titel op Amazon

OpenAI zet zich in voor het installeren van barrières om angst te voorkomen

Uiteraard heeft OpenAI een speciale sectie “Beveiligingsoverwegingen”. Het bedrijf zegt onder meer gebruik te maken van de expertise van Microsoft op het gebied van browserveiligheid, zoals een filter voor volwassenen om te voorkomen dat problematische inhoud wordt opgehaald of het toezicht van het bedrijf op de betrouwbaarheid van bronnen en correctheid van informatie.

Om makers van inhoud te respecteren en webstandaarden na te leven, is de user-agent van onze browserplug-in ChatGPT-User en is geconfigureerd om robots.txt-bestanden voor websites te respecteren OpenAI gaat verder, met andere woorden, de chatbot zal rekening houden met technische richtlijnen voor sites, met name met betrekking tot de zichtbaarheid (indexering) van pagina’s op het web.

” tegenDe user-agent wordt alleen gebruikt om directe actie te ondernemen namens ChatGPT-gebruikers en wordt niet gebruikt voor automatisch webcrawlen. We hebben ook onze IP-uitgangsbereiken gepubliceerd. Daarnaast zijn er snelheidsbeperkende maatregelen genomen om te voorkomen dat er te veel verkeer naar websites wordt gestuurd. OpenAI gaat door.

stopteken
Volgens OpenAI zijn er waarborgen aanwezig. Zal het genoeg zijn? // Bron: Numerama met Medjourney

Ook andere technische bepalingen worden ingevuld, met name over hoe de plugin werkt. Bovendien is de openstelling voor elf partners op dit moment een bijkomend teken van de geleidelijke vooruitgang van het bedrijf op dit gebied. Slechts een paar gebruikers zullen er op korte termijn toegang toe hebben. De opening zal gefaseerd plaatsvinden, met een schema en doelstellingen naar goeddunken van OpenAI.

Het is onvermijdelijk dat de verhuizing door OpenAI ook een kans zal zijn om te zien of het geen misstap zal zijn, met nieuwe problemen op het spel. Een chatbot via plug-ins toestaan ​​om namens de gebruiker te handelen – zelfs als deze de afzender van het verzoek is – is misschien wel de eerste stap naar een geheel nieuwe klasse van problemen. Tests hebben aangetoond dat GPT-4 heel ver kan gaan, wat waarschijnlijk niet werkt met internet.

READ  Nieuwe beperking voor gratis accounts

Alles weten over de mobiliteit van de toekomst, van elektrische auto’s tot pedalen? Schrijf je nu in voor de Watt Else nieuwsbrief!