Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er is geen bezwaar om het land te verlaten naar Ibrahim Ghali

Er is geen bezwaar om het land te verlaten naar Ibrahim Ghali

De Spaanse nationale zitting, dinsdag, weigerde beperkende en preventieve maatregelen te nemen om te voorkomen dat de leider van de Polisario, Ibrahim Ghali, het land zou verlaten. De laatste, die sinds april vorig jaar in het ziekenhuis is opgenomen, wordt vervolgd wegens ontvoering, marteling en misdaden tegen de menselijkheid.

De onderzoeksrechter kon bevestigen dat de persoon die Spanje binnenkwam met een valse identiteit inderdaad Ibrahim Ghali was, Volgens de Europa Press. Na een waarschuwing van de Sahrawi Association for the Defense of Human Rights (ASADEH) waarin werd bevestigd dat Ghali inderdaad Mohamed Ben Battoush was, beval Santiago Pedras op 11 mei zijn identificatie en werd hij gedagvaard.

Een politierapport bevestigt: “Ondanks zijn gezondheid heeft Ibrahim Ghali ongetwijfeld de inhoud van de dagvaarding in het Spaans begrepen.” De procedure moet gelden als de frontleider de misdrijven van illegale binnenkomst, frauduleuze identiteit en vervalsing van officiële documenten heeft gepleegd.

Onder verwijzing naar het politierapport onthulde Europa Press ook dat Ghali weigerde het ontvangstbewijs van de nieuwe dagvaarding te ondertekenen en zei dat het enkele dagen duurt voordat hij vertrouwde mensen raadpleegt. Hij verzocht ook om een ​​kopie over te dragen aan de Algerijnse arts die hem vergezelde sinds zijn opname in het ziekenhuis in Logroño.

Ter herinnering, op 22 april weerklinkt Besloot bij de Spaanse rechtbanken Tot je hoort dat Brahim Ghali bedlegerig is in het San Pedro de Logroño-ziekenhuis. De SADR-ngo heeft in 2008 al een klacht ingediend tegen het hoofd van het Polisario-front wegens misdaden tegen de menselijkheid, ontvoeringen en martelingen.

READ  Brandende wolken en asregen... Alle foto's van de uitbarsting van de Semeru-vulkaan, waarbij ten minste 14 mensen omkwamen in Indonesië

Onderzoeksrechter Santiago Pedraz was van plan Ibrahim Ghali op 1 juni te horen in het kader van de behandeling van de klacht van Sahrawi dissident Fadel Barika. De laatste zegt dat hij tussen juni en november 2019 is ontvoerd, ontvoerd en gemarteld, nadat hij op sociale media schuldig was bevonden aan corruptie onder de leiders van Polisario. Dertien Sahrawi en Spaanse maatschappelijke organisaties riepen op tot gerechtigheid om te voorkomen dat Brahim Ghali Spanje verlaat.

Afgelopen woensdagDe advocaat van Sahrawi-journalist Fadel Barika, die werd ontvoerd en gemarteld door leden van het Polisario-front in de kampen van Tindouf, vroeg de rechter van het Spaanse nationale gerechtshof, Santiago Pedraz, om ervoor te zorgen dat Ibrahim Ghali zijn dagvaarding op 1 juni ondertekende. Hij riep op tot het nemen van de nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat de hoorzitting op 1 juni plaatsvindt.