Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Epidemie nadert seksueel overdraagbare infectie, zegt infectieziektespecialist Benjamin Davido

Terwijl de Franse volksgezondheidsautoriteit ongeveer duizend gevallen van apenpokken in Frankrijk opsomt, vooral in Ile-de-France, ‘De epidemie die we waarnemen’ nadert “Seksueel overdraagbare infectie”getuigt van franceinfo door Dr. Benjamin Davido, een specialist in infectieziekten in het Garches-ziekenhuis in Hauts-de-Seine.

>> Monkeypox: in aanmerking komende populatie, wachttijden, injectiemethoden… Vijf vragen over vaccinatie

franceinfo: is het een ziekte die serieus genomen moet worden?

Dr. Benjamin Davido: Ja natuurlijk. Sterker nog, we wilden in het begin heel graag de risicopopulatie niet stigmatiseren [les hommes ayant des relations homosexuelles] We blijven zitten met de historische beschrijvingen van apenpokken in de originele versie, de epidemie in Afrika. In feite zien we tegenwoordig meestal het uiterlijk van een seksueel overdraagbare aandoening, soms vergezeld van moeilijk te herkennen laesies, die erg klein kunnen zijn en overgaan in een volledig veel voorkomende ziekte. Helaas betekent het feit dat we niet worden gediagnosticeerd, dat we niet worden geraadpleegd en dat we besmet raken.

Wordt het beschouwd als een seksueel overdraagbare aandoening?

Dit is de vervelende vraag. Officieel spreken de Angelsaksen van een seksueel overdraagbare aandoening, maar niet van een seksueel overdraagbare aandoening. Er zijn zelfs items in bepaalde publicaties over een reeks kleine gevallen die aantonen dat het sperma van de patiënt ook besmet was. Het is zeer waarschijnlijk dat deze definitie zal veranderen.

“Tot die tijd spraken we er niet over omdat we waren gebaseerd op de ziekte die we kennen, die niet overdraagbaar is of heel weinig wordt overgedragen in zeer nauwkeurige rapporten. Maar we kunnen zien dat het een ziekte is die de geslachtsdelen aantast, en het is deels seksueel.”

Dr. Benjamin Davido, specialist infectieziekten

in frankrijkinfo

Waren er meer ernstige ontwikkelingen van de ziekte?

READ  'Ondanks de toename van het aantal besmettingen' in Nieuw-Aquitanië is er volgens een epidemioloog geen 'overactiviteit in het ziekenhuis'.

We weten dat er gevaarlijke vormen kunnen zijn. Het gevaar is bijvoorbeeld het infecteren van immuungecompromitteerde mensen en er liggen ook patiënten in het ziekenhuis. Het is duidelijk nog aan de zijlijn maar we hadden een patiënt met een ernstige vorm van KNO. Daarom kan een van de complicaties een meta-infectie zijn.

Waar zijn we van het vaccin dat vandaag bestaat?

Je moet heel bescheiden zijn. Waar we op kunnen hopen is een werkzaamheid van ten minste 60% en hopen dat deze vaccinatie de epidemie zal vertragen, zo niet elimineren. We zijn laat met betrekking tot het feit dat we logistieke zorgen hebben, in termen van regelgeving en toegankelijke doses. Deze beslissing [l’ouverture de la vaccination préventive] In ieder geval was het correct, heel duidelijk, want het doel is een preventief vaccin, dus we wachten niet tot de gevallen van contacten worden onthuld om degenen die dat willen te gaan vaccineren. Het probleem is dat we vandaag op deze vaccinatie vertrouwden op telefoongesprekken. Het is heel duidelijk dat hij volgens de standaard loopt. We krijgen op een ochtend ongeveer 80 telefoontjes en houden ons aan ongeveer 20 afspraken.