Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

En niet alle bevolkingsgroepen hebben dezelfde immuniteit

En niet alle bevolkingsgroepen hebben dezelfde immuniteit

In het licht van COVID-19 zijn we niet gelijk, en dat weten we nu heel goed, en er zijn verschillende factoren die het risico bepalen om ernstig ziek te worden door de ziekte. Ten eerste is er leeftijd, dan geslacht, het feit dat je een man bent, en ten slotte comorbiditeiten, zoals diabetes of obesitas. Maar hoe zit het met de verschillen tussen bevolkingsgroepen? Volgens onze oorsprong, de omgeving waarin we evolueren en waarin we evolueren? Dit is een centrale vraag om deze ziekte en opkomende infecties in het algemeen beter te begrijpen.

Wetenschappen, CQFD

Vooral omdat de overgrote meerderheid van de medische onderzoeken wordt uitgevoerd op blanke westerlingen. Alle andere etniciteiten blijven onderbelicht: driekwart van de onderzoeken op het gebied van de menselijke genomica of immunologie wordt uitgevoerd op Europeanen, ook al vertegenwoordigen zij slechts 16% van de wereldbevolking. Vandaar de noodzaak om meer diversiteit te omvatten.

Dus in deze studie gepubliceerd in natuurDe wetenschappers vergeleken drie populaties: één uit West-Europa, één uit Centraal-Afrika en één uit Oost-Azië. En door hun bloedcellen bloot te stellen aan SARS-Cov-2, keken ze of hun immuniteit anders reageerde op basis van hun ras en geografie. Het is niet verrassend dat dat ook gebeurde. ontmoeting met luis Quintana Morsey, Geneticus aan het Institut Pasteur en Collège de France en recent auteur van deze studie.

wetenschappelijke methode

Deze andere samenstelling zal feitelijk invloed hebben op de manier waarop het lichaam zichzelf zal verdedigen tegen SARS-CoV-2. Maar omdat de zoektocht naar een antwoord altijd tot een andere vraag leidt: waarom? Waarom verschilt de samenstelling van bloedcellen tussen populaties? Door blootstelling aan een veel voorkomend virus wordt CMV ook wel CMV genoemd. Wees gewaarschuwd: de term seropositief die je zult horen heeft niets met HIV te maken; het verwijst alleen naar seropositief, en dus naar de aanwezigheid van antilichamen.

Ochtenden vol cultuur – 652 Pub 2 Louis Kitana Morrissey Son 2 kennen

1 minuut

Het laatste punt gaat deze keer over genetica. Sommige mutaties zouden een grotere biologische aanpassing aan SARS-COV-2 kunnen weerspiegelen, vooral in Oost-Azië. Dit geeft aan dat deze bevolkingsgroep vaak te maken heeft gehad met coronavirusepidemieën en dus in de loop van de tijd heeft geselecteerd op bepaalde genetische variaties.

Wetenschappen, CQFD

Maar dit vertelt ons niet welke populatie het meest of het minst vatbaar is voor de ernstige vormen. Daarom moet nog worden begrepen of deze genetische en immunologische verschillen deze keer een rol spelen in de ernst van de ziekte.