Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Emmanuel Macron is bereid Kiev toe te staan ​​Russische militaire locaties te aanvallen met door Frankrijk geleverde raketten

Emmanuel Macron is bereid Kiev toe te staan ​​Russische militaire locaties te aanvallen met door Frankrijk geleverde raketten

Emmanuel Macron en Olaf Scholz lijken nog steeds heel graag een escalatie met Rusland te willen voorkomen, maar op dinsdag 28 mei zetten ze allebei een nieuwe stap in hun militaire steun aan Oekraïne. Ter gelegenheid van de Frans-Duitse Ministerraad stemde de Franse president er voor het eerst mee in Kiev toe te staan ​​militaire doelen op Russisch grondgebied aan te vallen, terwijl de Duitse bondskanselier een openhartiger en voorzichtiger, maar nieuw redactioneel commentaar presenteerde over het onderwerp .

“We moeten het toestaan [aux Ukrainiens] Om de militaire locaties van waaruit raketten worden gelanceerd te neutraliseren, en de militaire locaties van waaruit Oekraïne wordt aangevallen.”Emmanuel Macron zei dit tijdens een persconferentie in kasteel Meseberg, nabij Berlijn, op de laatste dag van zijn staatsbezoek aan Duitsland. “Maar we mogen niet toestaan ​​dat andere doelen in Rusland, en zeker civiele capaciteiten, worden getroffen.”Hij legde uit. “Wat er veranderd is, is dat Rusland zijn praktijken een beetje heeft aangepast.”De Franse president rechtvaardigde, wijzend op de ondersteunende kaarten, dat hij de stad Charkov en haar omgeving bombardeerde vanuit haar grondgebied en niet vanuit de bezette gebieden: “Als wij zeggen… [aux Ukrainiens] ‘Jullie hebben niet het recht om het punt te bereiken waar de raketten worden afgevuurd.’ Er wordt hen zelfs verteld: ‘We overhandigen jullie wapens, maar jullie kunnen jezelf niet verdedigen.’ »

Duitsland weigert nog steeds Taurus-langeafstandsraketten aan Kiev te leveren, maar Olaf Schulz opende de deur voor tanks die Berlijn naar het front vervoerde om zich op Russisch grondgebied te richten. “Oekraïne heeft op grond van het internationaal recht alle mogelijkheden daartoe-Heb je het aangekondigd? Er moet duidelijk vermeld worden dat zij aangevallen is en zich kan verdedigen. »

Bedreigingen van Vladimir Poetin

Deze vraag heeft de bondgenoten van Oekraïne wekenlang in verlegenheid gebracht, omdat de president, Volodimir Zelenski, herhaaldelijk heeft opgeroepen tot de mogelijkheid om Russisch grondgebied aan te vallen, ondanks beperkingen die het Westen heeft opgelegd aan de wapens die zij leveren. Hij voegde eraan toe: “Ons standpunt is in dit stadium niet veranderd. We moedigen het gebruik van door de Verenigde Staten geleverde wapens om Russisch grondgebied aan te vallen niet aan en staan ​​dit ook niet toe.”Dat zei John Kirby, woordvoerder van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad, na de aankondiging van Macron. Omgekeerd moedigt de NAVO de westerse hoofdsteden aan om de beperkingen op te heffen ‘Bind de handen van de Oekraïners achter hun rug’Dat zegt secretaris-generaal Jens Stoltenberg.

READ  In foto's, in foto's. Uit een nieuwe studie blijkt dat de stijgende zeespiegel tussen de 500 miljoen en 1 miljard mensen wereldwijd bedreigt

Je hebt nog 60,79% van dit artikel te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.