Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Emirates News Agency – VAE, Nederland Verbetering van economische en investeringsrelaties

Emirates News Agency – VAE, Nederland Verbetering van economische en investeringsrelaties

ABU DHABI, 3 april 2021 (WAM) – Minister van Buitenlandse Handel Dr. Thani bin Ahmed Al Jayoti, Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van Nederland Sikrid Gock, Handels- en Investeringsrelaties en manieren om ze te creëren ten behoeve van beide landen en mensen.

Tijdens deze bijeenkomst, die vrijwel uitsluitend plaatsvond, wisselden zij van gedachten over een aantal bilaterale, regionale en internationale economische vraagstukken van gemeenschappelijk belang.

Beide ministers bespraken het economisch herstel en de mechanismen om het federalisme te bevorderen in de periode na COVID-19.

Ze bespraken samenwerkingsmogelijkheden om de handel te vergroten, de stroom van wederzijdse directe investeringen te versterken en de mogelijkheden op de markten van de twee landen verder te verkennen om Emirati en Nederlandse bedrijven aan te moedigen en effectieve en duurzame partnerschappen op te bouwen in de volgende fase.

De ministers benadrukten ook het belang van de Nederlandse deelname aan Expo 2020 Dubai.

Dr. Al-Jayouti bevestigde de diepte van de Emirati-Nederlandse betrekkingen, die goed ingeburgerd zijn en door beide landen worden beheerd en die voortdurend in de belangstelling staan ​​om ze op alle gebieden te promoten.

“We kijken ernaar uit om de betrekkingen tussen de twee landen te versterken en nieuwe mogelijkheden voor partnerschap te verkennen in de komende periode, aangezien we zullen werken aan intensivering van de bezoeken en uitwisselingen van handelsvertegenwoordigers tussen de twee partijen”, zei de minister van de VAE.

Hij besprak ook de belangrijkste indicatoren van handel en investeringen tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Nederland, aangezien de totale niet-olie-buitenlandse handel tussen de twee partijen in 2020 meer dan US $ 3 miljard bedroeg, terwijl de waarde van FDI de Verenigde Arabische Emiraten binnenstroomt. eind 2018 meer dan 6 3,6 miljard verdeeld in sectoren zoals industrie, professionele activiteiten, transport en opslag.

READ  Koningin Maxima der Nederlanden is spectaculair in haar nieuwe Glass Iverson kostuum in Oslo

Aan de andere kant zijn er Emirati-investeringen van grote bedrijven in Nederland, zoals de Abu Dhabi Investment Commission en DP World, voegde hij eraan toe.

Minister Al Jawdi legde uit dat de VAE de op een na grootste handelspartner van Nederland op Arabisch niveau is, met 16 procent van de totale handel met Arabische landen, terwijl Nederland een van de belangrijkste bronnen van voedselimport naar de Verenigde Arabische Emiraten is. Grondstoffen en hun producten, en meer dan 15 procent van de totale handel in de Verenigde Arabische Emiraten, vindt plaats met Europese landen.

Dr. Al Joydi informeerde zijn Nederlandse vertegenwoordiger over de inspanningen die de Verenigde Arabische Emiraten leveren om het proces van economisch herstel van de Govt-19-epidemie te versnellen, door te zeggen: “De Verenigde Arabische Emiraten leiden een baanbrekend en geïntegreerd programma ter bevordering van flexibele en economische vernieuwing, inclusief COD 19 Creëren van een duurzaam groeipad voor de economie.

Gock op zijn beurt zei: “De Verenigde Arabische Emiraten en Nederland hebben onderscheid gemaakt tussen bilaterale relaties op basis van vriendschap en gemeenschappelijke economische belangen, die de afgelopen decennia zijn versterkt door vruchtbare samenwerking, een belangrijke bestemming voor honderden Nederlandse bedrijven en een zaken doen, en hun samenwerking met de Eerste Golfregio. “

“In de toekomst werken we hand in hand om de uitdagingen aan te gaan, zoals de toenemende vraag naar duurzame energie en het tekort aan zoet water.”

Hij voegde eraan toe: “ Wanneer we deelnemen aan Expo 2020 Dubai en via het Joint Economic Forum tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Nederland, zullen we streven naar een welvarende federatie tussen de Nederlandse overheid, de private sector en kennisgebaseerde bedrijven in de VAE. . De weg naar een duurzame economie in de post-epidemische fase. “

READ  In Nederland werden windparken gesloten om de vogels in alle rust te laten migreren