Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Antiseksualiteit, racisme en de pro-LGBTQ + -partij maken furore in Nederland en daarbuiten

Vorige maand verraste een politieke partij het publiek in Nederland door drie zetels te winnen in het lagerhuis van het land, dat nog in de kinderschoenen stond – het beste resultaat bij een nationale verkiezing.

Volt NL – geleid door de 35-jarige Lawrence Dawson – ondersteunt investeringen in de groene economie, waaronder antiseksisme, antiracisme, LGBTQI + pro-rechten en pro-Europa.

Nu speculeren analisten of een dergelijke overwinning zou kunnen worden weerspiegeld in de komende verkiezingen in heel Europa, zoals Duitsland, de grootste lidstaat van de Europese Unie – in Duitsland, waar het referendum in september zal plaatsvinden.

Volt NL Volt valt onder de paraplu van Europa, dat werd opgericht op 29 maart 2017 – de dag dat het VK formeel aankondigde de EU te willen verlaten. Tegenwoordig beweert de beweging leden te hebben in meer dan 30 landen, voornamelijk in Nederland.

Vault NL-leider Lawrence Dawson (links) gaat stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen in Amsterdam.

ANP

Onder leiding van de heer Dawson ging Walt in op de klimaatverandering in Nederland en de ongelijkheid en racisme van rijkdom in een land dat de afgelopen jaren de opkomst van extreemrechtse en populistische politici heeft gekend.

“Volt is de politiek van een nieuwe generatie”, zei Dawson voorafgaand aan de verkiezingen van 17 maart van dit jaar tegen de Nederlandse omroep NOS.

De heer Dawson groeide op in een klein dorpje genaamd Knoxel voordat hij naar Amsterdam verhuisde. Maar het waren universiteitssteden als Amsterdam, Leiden en Croningen waar zijn partij op verkiezingsdag van de overwinning genoot.

Bij de laatste landelijke verkiezingen in 2017 deed 67 procent van de jongeren mee.

READ  Hoe is Caribbean Stud Poker ontstaan?

“Dit jaar stemde ongeveer 80 procent van de jongeren”, zegt Sunny Grookmeier, universitair hoofddocent politieke communicatie aan de Universiteit van Amsterdam.

“Ze verzamelden zich tijdens deze verkiezingen.”

Onder die kiezers was de 26-jarige Dan Snyder, een in Amsterdam gevestigde consulent, onder de indruk van Walt’s energiebeleid en zijn plannen om met de Europese Unie in zee te gaan.

“Tot de laatste dag dacht ik erover om op twee of drie verschillende partijen te stemmen. Ik ben bij de Volt terechtgekomen omdat ik de pro-Europese opstelling leuk vind, die niet gelieerd is aan de gebruikelijke gevestigde partijen”, zei hij vanuit Amsterdam.

Dan Snyder woont in Amsterdam en zegt dat hij uiteindelijk op twee of drie feestjes voor Volt heeft gekozen.

Dan Snyder woont in Amsterdam en zegt dat hij uiteindelijk op twee of drie feestjes voor Volt heeft gekozen.

Voorzien

Het aantal stemmen van jongeren is mogelijk gestegen als gevolg van het feit dat politieke partijen hun online campagnes hebben verschoven tijdens de COVID-19-epidemie.

In januari leidde een nationale uitsluiting tot gewelddadige protesten in heel Nederland en versterkte de boodschap van politieke partijen die tegen uitsluiting werken.

Volt NL nam een ​​ander standpunt in en vertelde kiezers dat het coronavirus en klimaatverandering redenen waren om samen te werken met Europa.

Maar ondanks dat de Volt NL enkele overwinningen had op de verkiezingsdag, waren ze niet de uiteindelijke winnaars. Die eer ging naar de huidige Nederlandse premier Mark Rutte en zijn centrumrechtse VVD-partij.

Politici hebben echter gedebatteerd over hun geloof in Rutte om een ​​nieuw kabinet te vormen, dat sommigen in Australië hebben vergeleken met het illegale robotplan van de coalitie sinds de vorige regering aftrad vanwege kinderwelzijnsschandalen.

READ  Nederland scherpt maatregelen aan, Spanje laat financiële regels vallen

De extreemrechtse liberale partij van Kirt Wilders gaf veel zetels op en werd de op twee na beste vertegenwoordigende partij in het parlement, achter de VVT ​​en de centrumlinkse D66.

15 maart 2021 Een man komt zijn stembiljet sturen via een fietsstembureau in Amsterdam.

15 maart 2021 Een man komt zijn stembiljet sturen via een fietsstembureau in Amsterdam.

Andhra

Maar Dr. Grookmeier zei dat de anti-immigratiepartijen nog steeds in staat waren om grip te krijgen op één verkiezing, waarbij 17 partijen het totale cement in het parlement vertegenwoordigden. Hij zei dat het verre van 50-50 wedstrijden waren.

“Wat mij interesseert bij deze verkiezingen is dat er veel partijen waren”, zei hij. “Mensen kozen de partij die bij hun standpunt past. Ik denk dat het goed is voor de democratie.”

Matthew Goode, van het EU-centrum aan de RMIT University, zegt dat de tragedie van de epidemie en de verkiezingsoverwinning van extreemrechts van de afgelopen jaren jongere kiezers heeft getroffen.

“Volt kon een beroep doen op grote linkse kiezers die politiek naar Europees niveau willen brengen, en op jongeren die zijn opgegroeid in de EU, zoals klimaat, dat Europa als geheel zonder grenzen wil zien. . “

Een teken van wat komen gaat?

Bij de laatste landelijke verkiezingen in Nederland – 15 maart 2017 – was de Volt Europa nog niet formeel vastgesteld. Maar in vier jaar tijd heeft de Nederlandse vestiging drie locaties onder het land bezet en scènes verspreid over het hele continent.

Dus wat is de volgende stap voor de beweging – ga door met het tempo of verlaat het?

Dr. Crookmeier gelooft dat Volt kan beginnen aan te sluiten bij de gevoelens van een grote kiezersbasis die de komende jaren zal worden gesteund door soortgelijke partijen in heel Europa.

READ  Met het toenemend aantal zaken in Nederland verkent het kabinet de mogelijkheden

“Het zou er een kunnen worden voor toekomstige verkiezingen, met een groot aantal jonge, goed opgeleide en pro-Europese kiezers”, zei hij.

De heer Goode is het daarmee eens en zegt dat de overwinning van Volt in Nederland een platform heeft geboden voor zichzelf om te verbeteren. Maar de groei hangt af van hoe goed de afgevaardigden presteren op kantoor.

“Het is bekend dat nieuwe politieke bewegingen stijgen en dalen”, zei hij. “De paradox is … aantrekkelijk voor pro-Europese studenten en jonge professionals is misschien wel de beste hoop op electorale winst met een beperkte focus.”

De heer Snyder gelooft dat de partij een kans heeft om haar jonge kiezersbasis te behouden.

“Ik denk dat het zou kunnen groeien als Volt zijn imago als een nieuwe partij zou kunnen behouden, zonder aan de oude gebonden te zijn. Maar het is moeilijk te zeggen – het zal binnen vier jaar verdwijnen.”

De heer Goode zei dat het “buitengewoon moeilijk” was voor een groeiende partij of beweging als Volt om onmiddellijk succes te boeken, gezien de verschillen in overheidsstructuren in Nederland en Australië.

“Maar als een partij slim genoeg is, met de technologie en kunde die we in Nederland hebben gezien, met een aantrekkelijke leider, kan een partij meer steun krijgen om mensen in de Eerste Kamer te laten stemmen.”