Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elon Musk vraagt ​​op Twitter of hij 10% van zijn Tesla-aandelen moet verkopen

Nieuwe clown wie is een normale vraag of echt? Elon Musk vroeg zaterdag aan zijn 62 miljoen Twitter-volgers of hij 10% van zijn aandelen in Tesla moest verkopen, en hij verzekerde dat hij bij hun beslissing zou blijven.

Het excentrieke hoofd van de fabrikant van elektrische auto’s lijkt een nieuw voorstel te hebben van de Democraten, die de superrijken willen belasten door zich op hun aandelen te richten, meestal alleen belast als ze worden verkocht. “Er is de laatste tijd veel gepraat over niet-gerealiseerde winsten als middel voor belastingontduiking, dus ik stel voor dat ik 10% van mijn Tesla-aandelen verkoop.Dat schrijft Elon Musk in een tweet.

«bent u het eens ?“Vervolgens vraagt ​​hij de internetgebruikers en biedt hen aan om te stemmen”Ja” waar “Niet». «Ik zal de resultaten van deze peiling respecteren, wat de uitkomst ook is‘, vult de miljardair aan. Om ongeveer 21.00 uur GMT zwaaiden de reacties ongeveer 55% in het voordeel van “Ja».

De rijkste man ter wereld?

Volgens Bloomberg bezat Elon Musk ongeveer 17% van Tesla’s uitstaande aandelen op 30 juni, die momenteel $ 208,37 miljard waard zijn. De ondernemer ontving ook een grote pool aan aandelenopties en converteerbare aandelen als compensatie. Met zijn belangen in zijn andere bedrijven, Neuralink en vooral SpaceX, is Elon Musk in theorie de rijkste man ter wereld met een fortuin dat Bloomberg schat op $ 338 miljard.

«Merk op dat ik nergens in contanten of een beloning word betaald‘, zegt Elon Musk op Twitter.Ik heb alleen aandelen, dus de enige manier waarop ik persoonlijk belasting kan betalen, is door aandelen te verkopenHij voegt toe.

READ  Waarom FTX-faillissement de toekomst van cryptocurrency bedreigt?