Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elie Esserbet, winnaar van de Wereldbeker, keert terug om te winnen in Flamanville

Terwijl Toon Aerts na het uitglijden direct verloor, gingen Laurens Sweeck en Eli Iserbyt aan de leiding. In de derde ronde isoleerde Eserbet zich vooraan. Iserbyt, die al verzekerd was van een overwinning in de WK-finale, zou dit seizoen zijn zesde WK-succes hebben gehad.

Achter hem kwam Aertes terug naar de tweede plaats met een tijd van 59 seconden. Michael Vanthornhout eindigde als derde om 1:12, voor Laurens Sweeck die om 1:39 arriveerde, en de Zwitser Kevin Khun eindigde als vijfde om 1:44.

De laatste ronde wordt gehouden op 23 januari in Hogerheide, Nederland.

Voor de dames is het Vijf Van Ampel dat overheerste. De Nederlander versloeg haar landgenoot Buck Peters in een tweemansrace. De Hongaarse Cata Blanca Fez werd derde.

Dit evenement werd betwist zonder veel favorieten, waaronder het Nederlandse merk Lucinda, Denise Betsema, Marian Voss, Anne Marie Wurst, Celine del Carmen Alvarado En de Belgische kampioen Sani was.

De afwezigheid van Betsima zorgt ook voor de eindzege van Brand, wiens landgenoot met 402 punten haar niet meer kan vergezellen als alleen de laatste ronde in Hogerheide, op 23 januari, op het programma staat.

READ  OL plaatste zich voor de knock-outfase van de Europa League na overwinning op Sparta Praag