Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elfde gemeente die cannabis legaal verspreidt in Nederland

Afgelopen weekend kwam de Nederlandse Commissie voor Openbare Orde en Veiligheid bijeen in een debat over “Bestrijding van criminaliteit, misdaden tegen personen en georganiseerde misdaad” in aanwezigheid van minister van Justitie Dilan Yesilkos-Jejerius.

Diverse vragen over het testen van legale cannabisproductie in Nederland, Wie loopt achterof bij Legalisering van cannabis in Duitsland Hij werd gevraagd.

De minister merkte op dat de 11e stad die aan het proces deelneemt, nog moet worden aangewezen. Wel zouden twee grote steden interesse hebben getoond. Reserveer een fooi voor een van de twee steden die de burgemeester momenteel bespreekt met lokale belanghebbenden. Het besluit wordt komend najaar bekend gemaakt.

Hij bevestigde ook dat ze de mogelijkheden van lancering bestuderenProducttesten voor coffeeshops Naar aanleiding van een recente oproep van de burgemeesters van Breda en Tilburg.

“Veel burgemeesters hebben zelfs het idee geuit van een eerdere opstartfase om een ​​beetje ervaring op te doen. Ikzelf heb vanuit mijn rol altijd gezegd: “Ik ben praktisch ingesteld in deze ervaring.” Er staan ​​duidelijke afspraken in de alliantieovereenkomst. Het lijkt mij verstandig om daaraan te voldoen. […] Maar ik wil geen nieuwe problemen creëren. […] Ik weet dat dit uitstel bij veel leden van het Parlement tot grote irritatie leidt, dus ik denk dat het niet meer dan billijk is om eraan toe te voegen dat dit uitstel sowieso geen uitstel is. »

Hij verduidelijkte ook dat elke boer voorlopig moet wachten tot alle boeren klaar zijn voordat ze hun producten aan de coffeeshops leveren. Producenten die eerder klaar zijn, krijgen geen financiële vergoeding voor de vertraging.

READ  Koloniaal verleden: Indonesië vraagt ​​Nederland beroemde 'Man van Java' terug te geven

Voor coffeeshopeigenaren: als ze nu beginnen, zitten ze lange tijd opgescheept met distributie via de achterdeur en kunnen ze geen legale cannabis aanbieden in hun coffeeshop.

De toevoeging van een elfde stad zal de start van de proef geenszins vertragen.

Op de vraag of ze volgde Ontwikkelingen in Duitsland, bevestigde Dilan Yesilgöz dat Zegerius merkte wat daar gebeurde. Het is echter niet te voorspellen in welke mate de Nederlandse cannabismarkt geraakt zal worden. Het hangt ook af van hoe de legalisering in Duitsland vorm krijgt Voor een absoluut onbepaald moment.

“Het zal echter interessant zijn om de impact van legalisatie in Duitsland op het drugstoerisme in Nederland te volgen”, voegde hij eraan toe.