Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eerste maanmissie Zuid-Korea begint

De eerste ruimtesonde van Zuid-Korea, Danuri, vertrok donderdag 4 augustus vanuit Cape Canaveral, Florida (VS), voor een missie van een jaar, volgens beelden die live op internet zijn uitgezonden. Gedragen door een SpaceX Falcon 9-raket, de Danuri-orbiter (deflatie Dwat “maan” betekent, en Mijn lichtwat ‘genieten’ betekent) in de buurt van de volle maan midden december.

In de lanceringsvideo zei Lee Sang-ryol, president van het Korea Aerospace Research Institute (KARI): :

“Dit is een zeer belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de Koreaanse ruimteverkenning. Danuri is nog maar het begin. Als we meer vastberaden en toegewijd zijn aan het ontwikkelen van ruimtevaarttechnologieën, zullen we in de nabije toekomst Mars, asteroïden, enz. kunnen bereiken. .”

https://www.youtube.com/watch?

Tijdens de missie zal Danuri zes verschillende instrumenten gebruiken, waaronder een supergevoelige camera van NASA, die specifiek zal worden gebruikt om het maanoppervlak te bestuderen om landingsplaatsen voor toekomstige missies te identificeren. Danuri moet volgens de Zuid-Koreaanse regering voor het eerst ter wereld ook een nieuw genetwerkt satellietcommunicatiesysteem testen dat bestand is tegen storingen.

K-popgroep BTS lanceert de ruimte

De sonde zal ook proberen een draadloze internetomgeving te creëren die is gericht op het verbinden van satellieten of verkenningsvoertuigen door de ruimte. Deze verbinding wordt getest door flow het lied dynamiet Van de cult K-popgroep BTS.

Volgens Zuid-Koreaanse wetenschappers zal Danuri – dat zeven jaar duurde om te bouwen en ongeveer 2 biljoen won (1,5 miljard euro) kostte – de weg vrijmaken voor ambitieuzere doelen. Zuid-Korea wil tegen 2030 een sonde op de maan laten landen.

READ  Herinner je je Winamp nog? Hij staat op het punt terug te komen

“Als deze missie slaagt, wordt Zuid-Korea het zevende land ter wereld dat een onbemande sonde naar de maan lanceert”Dat vertelde een functionaris van het Cary Institute aan AFP. “Dit is een cruciaal moment voor het ruimteontwikkelingsprogramma van Zuid-Korea en we hopen te blijven bijdragen aan het wereldwijde begrip van de maan met wat Danuri zal ontdekken.”hij voegde toe.

In juni lanceerde Zuid-Korea met succes zijn eerste in eigen land ontworpen ruimteraket, die verschillende satellieten in een baan om de aarde bracht, na een mislukking in oktober 2021.

De wereld met AFP