Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een zeldzame tornado in Nederland heeft een dode en negen gewonden achtergelaten

Een toerist werd gedood nadat hij op het hoofd werd geraakt door een tegel in het havengebied van de stad, de eerste natuurlijke gebeurtenis van een tyfoon in drie decennia.

Een tornado heeft op maandag (27 juni) ten minste één persoon gedood en negen anderen gewond in de kustplaats Zeersee in Nederland, met uitgebreide materiële schade tot gevolg, het eerste dodelijke natuurverschijnsel in drie decennia.

De tyfoon, die aan het begin van het toeristenseizoen in deze kustplaats toesloeg, liet een spoor van vernieling achter, blies daken van huizen en sloeg bomen op auto’s, merkte een AFP-journalist op. Hij zag nog steeds een enorm zwart dak dat van de bovenkant van huizen van vier verdiepingen was gescheurd en in een nabijgelegen straat was gegooid. Een mechanische schop was bezig met het opruimen van puin van de weg in de buurt van waar een auto gedeeltelijk verpletterd was tegen een boom.

De schade is aanzienlijk in veel straten van Zierikzee. Afgezien van vallende dakpannen en bomen werden de daken van vier huizen afgescheurd’, hebben de autoriteiten van de provincie Zeeland in het zuidwesten van het land van hun kant laten weten.Helaas viel er één dodelijk slachtoffer in de cycloonZe voegden eraan toe dat één gewonde naar het ziekenhuis werd gebracht en dat acht anderen ter plaatse door ambulancepersoneel werden behandeld. Lokale krant Provinciale Zeeuwse Courant meldt dat in het havengebied van de stad een toerist is overleden nadat hij door een granaat op zijn hoofd was geraakt.

READ  Een verplichte test om door Nederland te gaan

De storm werd groter en groter»

Met name dakpannen van het dak van een kerk scheurden door de wind en trampolines vlogen de lucht in, aldus de publieke omroep NOS, volgens welke de gevel van een huis instortte. Terwijl mensen hun auto parkeerden of de tafels van hun restaurant verlieten, toonden beelden op sociale media dat puin werd weggevaagd door wervelende wind en een grote trechter van wolken tegen een donkere lucht.

De spiraal werd steeds groter. Het deed me denken aan Amerikaanse films met die stormachtervolgingen“Een inwoner van Zierikzee, Maurice van den Nouweland, werd geciteerd door het Nederlandse persbureau ANP.”Het leek de kamer te absorberenzei een andere Douwe Ouwerkerk die thuis was toen de tyfoon toesloeg. Hij zei dat hij zagTegels, een tuinvijver, het leek wel een tentvan de grond tillen.

Een opvangcentrum voor slachtoffers

Minder dan 20 huurwoningen zijn tijdelijk onbewoonbaar gemaakt en de autoriteiten hebben opvangcentra voor slachtoffers opgezet, aldus de plaatselijke vereniging. Een van de gewonden was een arbeider die een van deze schuilplaatsen aan het renoveren was, voegde hij eraan toe. Hulpdiensten riepen mensen op het gebied niet te naderen omdat tegels en takken zouden kunnen vallen, om het werk van politie en brandweer niet te bemoeilijken.

Zierikzee ligt op een van de eilanden verbonden door een brug die de provincie Zeeland vormen en is een historische haven die toeristen trekt en “Grote torenVijftiende eeuw. Nederland, waarvan het vlakke terrein net boven de zeespiegel ligt, maakt het kwetsbaarder voor extreme weersomstandigheden en heeft elk jaar meerdere orkanen, maar de vorige die daar doden veroorzaakte dateert van 1992, volgens het Nederlandse meteorologisch bureau KNMI. Anderen zijn uit 1967, 1972 en 1981.

READ  De grootste groei in de markt voor niet-verbonden betaalterminals tegen 2027

Hevige stormen, cyclonen genaamd, zijn zeldzaam in ons land“KNMI vermeld op haar website.”Het gebied waar ze voorkomen is meestal niet groter dan een smal spoor, twee tot enkele tientallen kilometers lang en een paar honderd meter breed.“, beloofde het bedrijf.


Bekijk meer – Indrukwekkende beelden van de tornado werden gefilmd voor een supermarkt in Texas