Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een varkensnier werkte twee maanden bij een mens, een record

Een varkensnier werkte twee maanden bij een mens, een record

Op 14 juli werd een varkensnier getransplanteerd in een hersendode man die zijn lichaam aan de wetenschap schonk. Joe Carota/AFP

Het Amerikaanse wetenschappelijke team dat deze transplantatie uitvoerde, maakte donderdag bekend het experiment volgens plan te hebben afgerond.

Na een record van twee maanden een operatie te hebben uitgevoerd aan een genetisch gemodificeerde varkensnier bij een hersendode mens, kondigde het Amerikaanse wetenschappelijke team dat deze transplantatie uitvoerde op donderdag 14 september aan dat het een einde had gemaakt aan het experiment, omdat het gepland. .

“We hebben de afgelopen twee maanden veel geleerd door gedetailleerde observaties en analyses, en we hebben goede redenen om optimistisch te zijn over de toekomst.”Dr. Robert Montgomery, directeur van het Transplantatie Instituut van het NYU Langone Hospital in New York, waar de procedure werd uitgevoerd, zei in een verklaring. Transplantaties van dierlijke organen in mensen, xenotransplantaten genaamd, zouden een oplossing kunnen bieden voor het chronische tekort aan nierdonoren. Er staan ​​momenteel ruim 100.000 Amerikanen op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie, waaronder bijna 88.000 die wachten op een niertransplantatie.

Geen teken van afwijzing

Op 14 juli werd een varkensnier getransplanteerd in een hersendode man die zijn lichaam aan de wetenschap schonk. Het varken is genetisch gemodificeerd zodat het menselijk lichaam het orgaan niet direct afstoot. Terwijl er na een maand nog geen teken van afstoting werd waargenomen, gaven wetenschappers donderdag aan dat er later een mild afstotingsproces werd waargenomen, waardoor intensivering van de immunosuppressieve behandelingen nodig was. De komende maanden zullen meer resultaten worden gepubliceerd, aldus de verklaring van NYU Langone.

Dit team heeft de afgelopen jaren verschillende xenotransplantaten uitgevoerd, waaronder de eerste varkensniertransplantatie bij een mens in september 2021. Maar al hun experimenten waren tot nu toe erg kort. Het experiment dat deze zomer werd uitgevoerd duurde 61 dagen, een record. “Om een ​​onbeperkte bron van organen te creëren, moeten we leren hoe we orgaantransplantaties van varkens in mensen kunnen beheren.”Dr. Robert Montgomery herhaalde dit donderdag. “Door ze te testen bij overleden patiënten kunnen we het immunosuppressiesysteem verbeteren en selecteren op genetische modificaties, om toekomstige onderzoeken veiliger te maken.”

Er zullen nog verdere experimenten met de overledene worden uitgevoerd.

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

READ  Hier is de beste essentiële olie om hoest te stoppen