Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een tropische golf nadert Martinique, die op geel alarm is gezet

Météo Martinique heeft het gebied sinds het einde van de middag op woensdag 24 augustus 2022 op geel alarm gezet voor zware regen en onweersbuien. De cumulatieve regen kan vannacht 50 mm bereiken in 3 uur.


Martinique weerbericht van 16.54 uur (24 augustus 2022).

Aan het eind van de dag staat er een tropische golf voor de poorten van de Kleine Antillen en het produceert lokaal al stortregens in de buurt van Barbados.

In het begin van de nacht van woensdag op donderdag 25 augustus wordt het weer steeds bewolkter maar zijn er perioden met regen. Verwacht vanaf middernacht de eerste zware buien als de tropische golf nadert.

Aan het einde van de nacht en gedurende de dag worden de regens frequenter, plaatselijk matig tot hevig in intensiteit, soms vergezeld van donderslagen. Neerslagaccumulaties kunnen in 3 uur 50 mm bereiken.

Van donderdag 25 augustus tot vrijdag 26 augustus wordt een regenachtige kalmte verwacht tussen eind donderdag en middernacht: de regen is verspreid en van lage intensiteit. In het tweede deel van de nacht van donderdag 25 augustus op vrijdag 26 augustus keerde de regen weer dik en intens terug, soms gepaard met onweer.

Nieuwe ophopingen van regen van 50 tot 80 mm kunnen in 3 uur plaatsvinden. Vrijdagmiddag wordt een tweede regenbui verwacht. Hoewel de passaatwinden over het algemeen zwak zijn tijdens deze regenachtige periode, kunnen windstoten 50 tot 60 km/u bereiken voor de zwaarste regenbuien.

Ken de weersomstandigheden: – als u buiten gevaarlijke sporten moet doen, – als u of uw activiteiten in de open lucht, op het land of op zee plaatsvinden.

READ  Spanningen escaleren in Ottawa tussen politie en resterende demonstranten

Vermijd bij onweer het gebruik van telefoons en elektrische apparaten. Schuil niet in een bosrijke omgeving.

Wees bij hevige regen zeer voorzichtig in de buurt van waterwegen. Doorwaden kan al snel erg gevaarlijk worden. Let op hun overtochten.