Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Russisch Sojoez-reddingsvoertuig vertrekt naar het internationale ruimtestation ISS

De missie moet het mogelijk maken om in september twee Russische kosmonauten en een Amerikaan naar de aarde terug te keren.

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd updaten

Het Russische Sojoez-ruimtevaartuig vertrok in de nacht van donderdag 23 februari op vrijdag 24 februari vanuit Kazachstan in de richting van het International Space Station (ISS), om in september twee Russische kosmonauten en een Amerikaanse astronaut naar de aarde terug te brengen. zijn beschadigd.

Het MS-23-reddingsvaartuig, zonder iemand aan boord, vertrok vanaf de Baikonoer-cosmodrome, volgens een live videofeed van NASA, die het ruimtestation (ISS) exploiteert met het Russische ruimteagentschap Roscosmos. U moet ’s nachts aanmeren bij het International Space Station, van zaterdag tot zondag.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Drie passagiers aan boord van het internationale ruimtestation ISS zijn gestrand

De lancering was voorlopig gepland voor half maart en er zou een nieuwe driekoppige bemanning naar het ruimtestation worden gevlogen. Hij werd uiteindelijk blanco gelaten, zodat hij de drie gestrande passagiers aan boord van het internationale ruimtestation ISS kon terughalen: de Amerikaan Frank Rubio en de Russen Sergey Prokopyev en Dmitry Petline.

En bij gebrek aan een bemanning om hen te vervangen, werd de opdracht van laatstgenoemde verlengd tot september, aangezien hun terugkeer oorspronkelijk gepland was voor eind maart. Ze zullen dus in totaal ongeveer een jaar in de ruimte doorbrengen, in plaats van zes maanden. Ze zullen niet de eersten zijn die lange tijd op het internationale ruimtestation ISS verblijven, die tijd is het afgelopen jaar alleen geƫvenaard.

READ  Twee wedstrijden deze week en een leuke verrassing op het roster

Roscosmos sluit fabricagefouten uit

Twee Russische kosmonauten en een Amerikaanse astronaut vertrokken eind september 2022 met de Sojoez MS-22. De schepen aan boord waarmee astronauten en kosmonauten aan boord van het International Space Station aankomen, blijven voor de duur van hun verblijf aangemeerd aan het station, om als back-upvoertuig te kunnen fungeren in geval van noodevacuatie. Ze vertrekken ook met hetzelfde vaartuig. Maar in december, Sojoez MS-22 heeft een spectaculair lek opgelopenvolgens Moskou, door de inslag van een kleine meteoriet.

Het koelvloeistoflek gaf aanleiding tot bezorgdheid over de temperatuur die in het schip zou kunnen worden bereikt bij terugkeer naar de aarde. Dus besloot de Russische ruimtevaartorganisatie dat het alleen in noodsituaties kon worden gebruikt en koos ervoor om als alternatief het MS-23-ruimtevaartuig te sturen, dat de bemanning in september zou terugbrengen. Het beschadigde MS-22-schip moet uit het internationale ruimtestation worden geworpen en leeg naar de aarde worden teruggebracht, waarschijnlijk eind volgende maand. Roscosmos zei dinsdag dat een “externe invloed” het lek had veroorzaakt en sloot een fabricagefout uit.