Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een overdraagbare ziekte als Covid-19 verspreidt zich snel in Japan: moeten we ons zorgen maken?

Een overdraagbare ziekte als Covid-19 verspreidt zich snel in Japan: moeten we ons zorgen maken?

Deze vrijdag schudt een heel andere ziekte Japan wakker: een streptokokkeninfectie. Hoewel dit zeldzaam en gevaarlijk is, omvat dit, zoals we al zeiden, verschillende vormen Wachter. De ernstigste en potentieel dodelijke vorm van groep A-streptokokkenziekte is het streptokokken-toxische-shocksyndroom (SSTS), en helaas blijft dit zich verspreiden, zoals bevestigd door de aanwezigheid van virulente en infectieuze stammen.

Wat nog zorgwekkender is, is dat wetenschappers de oorzaak van deze verspreiding niet kunnen achterhalen. “Er zijn nog steeds veel onbekende factoren met betrekking tot de mechanismen achter fulminante (ernstige en plotselinge) vormen van streptokokken, en we bevinden ons niet in het stadium waarin we ze kunnen verklaren.Het National Institute of Infectious Diseases legde het uit aan onze collega's. In termen van aantallen rapporteerde Japan in 2023 941 gevallen van SCTS. Gedurende de eerste twee maanden van 2024 waren er al 378 gevallen, die 45 van de 47 Japanse prefecturen troffen.

De pandemie van het coronavirus in België en de rest van de wereld

Terug naar de gevangenis?

Volgens de krant Asahi Shimbun mag de ziekte niet worden onderschat. Het kan zelfs leiden tot gezondheidscomplicaties en overlijden, vooral bij volwassenen ouder dan 30 jaar, en kan ernstige ziekten veroorzaken. Deze cijfers wekten ook zorgen onder de bevolking: ongeveer 30% van de SCTS-gevallen is fataal.

Geconfronteerd met de snelle toename van de ziekte zochten deskundigen naar een verklaring. Wat plausibeler is, is het opheffen van de beperkingen die tijdens de Covid-19-pandemie zijn ingevoerd, wat heeft geleid tot een afname van de Japanse waakzaamheid. Het dragen van maskers, barrièregebaren en het gebruik van bacteriologische gel zijn zelfs afgenomen, wat een probleem is omdat streptokokkeninfecties ook worden verspreid door druppeltjes en door lichamelijk contact. Het kan ook worden verspreid via infecties van de voeten en handen.

READ  De botsing van deze asteroïde met de aarde dreigt Frankrijk van de kaart te vegen

Veel experts zeggen tegenwoordig dat ze zich grote zorgen maken over de situatie en de verwoesting die deze zou kunnen veroorzaken. Keizo Takemi, de Japanse minister van Volksgezondheid, riep de inwoners op om hun pandemische reflexen te herwinnen, meldde de Japan Times. “We willen dat mensen preventieve maatregelen nemen, zoals het schoonhouden van hun vingers en handen en het volgen van hoestregels“, hij beweerde.