Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een oproep aan de zwakke immuun voor solidariteit

Bevrijdingsdag is voor sommigen synoniem met de angst van anderen: Het einde van het masker in het openbaar vervoer Immuungecompromitteerde patiënten: ontvangers van transplantaties, dialysepatiënten, ontvangers van transplantaties en patiënten met bepaalde soorten kanker of die behandelingen ondergaan die hun immuunsysteem verzwakken.

In Frankrijk liggen ze tussen de 230.000 en 300.000. Ze zijn extreem kwetsbaar voor het virus en naar schatting vormen ze 40% van de mensen op de intensive care. Europe 1 interviewde immuungecompromitteerde mensen om erachter te komen wat zij van de procedure vonden.

verdubbel je waakzaamheid

Voor Stefan zal de terugkeer naar de normaliteit niet onmiddellijk plaatsvinden. Niertransplantatie twee jaar geleden had hij al vier doses vaccins gekregen. Maar de bescherming is zwak en duurt niet lang, dus Lyonnais zal waakzamer moeten zijn voor passagiers die geen maskers hebben.

“Vandaag de dag, bijvoorbeeld, als ik een TGV-ticket boek, neem ik een afgelegen plek om ervoor te zorgen dat er niemand te dichtbij is, en ik houd mijn FFP2-masker van de ingang van het station naar de uitgang omdat we aan je zijde kunnen staan, als je hebt Coronavirusziekte En je weet niet eens dat we in gevaar zijn, maar we kunnen er wel aan overlijden”, legt hij uit voor de Europa 1-microfoon.

20% risico op overlijden door covid

Als hij Covid krijgt, heeft Stéphane 20% kans op overlijden. Het is meer dan één persoon in Ehpad. Dus om de immuungecompromitteerde mensen te beschermen, roept de Renaloo Association Franse patiënten met een nierziekte op om solidariteit te tonen.

READ  bedrijf | Het weer in de Provence: zijn abnormale temperaturen de norm geworden?

Ivani Caili, oprichter van de Renallo Association, legt uit.

Als deze oproep om het masker te houden niet wordt gehoord, lopen de bijna 300.000 immuungecompromitteerde Fransen het risico op elke vlucht in nood te leven.