Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een onzeker beeld voor Wall Street tussen inflatie en Nvidia – 26/06/2024 om 14:39 uur

Handelaren op de New York Stock Exchange (NYSE)

Handelaren op de New York Stock Exchange (NYSE)

Door Corentin Chapron

Wall Street zal naar verwachting woensdag gemengd zijn, ondersteund door het herstel van Nvidia, maar voorzichtig in de aanloop naar de PCE-inflatie van vrijdag, terwijl de Europese aandelenindices de laatste monetairbeleidscommentaren verwelkomen.

De indexfutures van New York wijzen erop dat Wall Street in het groen opent, waarbij de Dow Jones richting zoekt, terwijl de S&P 500 met 0,11% steeg en de Nasdaq met 0,26%.

In Parijs verloor de CAC 40-index 0,24% en bereikte 7.643,69 punten rond 11:15 GMT. De DAX-index in Frankfurt steeg met 0,48%, vergeleken met 0,31% voor de FTSE-index in Londen.

De Europese FTSEurofirst 300-index steeg 0,19%, vergeleken met 0,1% voor de EuroStoxx 50-index en 0,07% voor de Stoxx 600-index.

De Amerikaanse markten bereiden zich voor op de publicatie van de inflatie-index voor de persoonlijke consumptieve bestedingen vrijdag, de favoriete indicator van de prijsdynamiek van de Federal Reserve en essentieel voor het beheer van het monetair beleid.

In feite houdt de inflatie aan de andere kant van de Atlantische Oceaan nog steeds aan, waardoor de mogelijkheid van een eerste renteverlaging niet meer bestaat.

Indexspecifieke dynamiek speelt ook een rol, waarbij het herstel van Nvidia de S&P 500 en Nasdaq ondersteunt, waarvan de groep een belangrijk onderdeel is.

In de eurozone verwelkomden de indicatoren de recente uitspraken van Olli Rehn, bestuurslid van de Europese Centrale Bank, die het passend achtte dit jaar twee nieuwe renteverlagingen te verwachten.

Deze nieuwe elementen versterken de verwachtingen van beleggers, terwijl de laatste Europese economische cijfers een neerwaartse verrassing waren.

READ  IBM heeft de krachtigste supergeleidende kwantumprocessor ooit aangekondigd

De politieke onzekerheid in de aanloop naar de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen, gepland voor zondag, weegt op de Franse aandelen, die halverwege de sessie dalen.

De ogen van de mondiale markten zijn gericht op het eerste debat tussen Joe Biden en Donald Trump, de kandidaten voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, dat donderdagavond in de Verenigde Staten zal plaatsvinden.

Waarden die volgen op Wall Street

Fedex maakte dinsdag bekend dat het verwacht dat de winsten voor het begrotingsjaar 2025 de verwachtingen van analisten zullen overtreffen.

Nvidia zet het herstel voort dat dinsdag vóór de opening begon, en loopt voorop in de stijging van zijn halfgeleidergerelateerde aandelen, waaronder Micron, dat na de sluiting zijn kwartaalresultaten zal publiceren.

Waarden die in Europa moeten worden nageleefd

Het herstel van Nvidia ondersteunt technologieaandelen, waarbij de best presterende Stoxx 600-sectorindex met 0,99% stijgt.

Atos maakte woensdag bekend dat het een herzien mondiaal financieel herstructureringsvoorstel van zijn schuldeisers had ontvangen, rekening houdend met het einde van de gesprekken met Onepoint, Butler Industries en Econocom, en daalde met 2,42%.

Het aandeel DHL steeg 1,52% na bemoedigende cijfers van concurrent FedEx.

De aandelen van Volkswagen daalden met 1,6% omdat beleggers zich zorgen maakten over de kosten en onzekerheden rond een joint venture met de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s Rivian.

Aston Martin steeg met 1,74% omdat de autofabrikant zei dat de levering van zijn nieuwe sportwagen in beperkte oplage, de Valiant, in het vierde kwartaal zal beginnen.

Vorige maand toonde de Amerikaanse maaltijdbezorggroep Doordash interesse in de overname van de Britse rivaal Deliveroo, waarvan de aandelen met 2,04% stegen.

READ  Het beleid van de ECB zal in ieder geval tot eind 2024 beperkt blijven

Alfen, de energieopslagspecialist en aanbieder van infrastructuur voor elektrische voertuigen, verlaagde woensdag zijn omzet- en EBITDA-voorspelling voor dit jaar en stortte in met 43,71%.

een gemiddelde

De rente op Amerikaanse staatsobligaties stijgt vanwege voorzichtigheid in de aanloop naar de publicatie van de inflatiecijfers van juni op vrijdag.

Het rendement op tienjarige staatsobligaties steeg met 4,1 basispunten naar 4,2787%, terwijl het rendement op tweejarige staatsobligaties met 4,6 basispunten steeg naar 4,7368%.

In Europa steeg het rendement op Duitse tienjarige obligaties met 2,3 basispunten tot 2,435%, terwijl het rendement op tweejarige obligaties zich stabiliseerde op 2,815%.

De tienjaarsrente op Franse haver steeg met ruim drie basispunten tot 3,159%. Het is nog steeds hoger dan het niveau van vóór de aankondiging van de vervroegde parlementsverkiezingen (3,11%), maar lager dan de piek die het bereikte op 3,338. % op 11 juni. .

de veranderingen

De dollar wint aan kracht, omdat beleggers een toename van het renteverschil tussen de Federal Reserve en de rest van de centrale banken verwachten.

De dollar ging 0,25% vooruit ten opzichte van een mandje referentievaluta’s, de euro verloor 0,28% naar $1,0683, en het Britse pond verloor 0,19% naar $1,2659.

olie

Het vat steeg lichtjes vóór de publicatie van inventarisgegevens van de Energy Information Administration om 14.30 uur GMT, wat volgens de consensus van analisten een duidelijke daling van de opgeslagen hoeveelheden zou moeten laten zien.

Brent-olie steeg met 0,82% naar $85,71 per vat, en Amerikaanse lichte ruwe olie (West Texas Intermediate, WTI) steeg met 0,92% naar $81,57.

Meer belangrijke economische indicatoren vandaag

READ  Veilingrecord: CV verkocht voor 210.000 euro, gemaakt van hout!

(Schrijven door Corentin Chapron, redactie door Blandine Hinault)