Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een nieuwe studie analyseert hun menopauze om de menselijke seksualiteit beter te begrijpen

Een nieuwe studie analyseert hun menopauze om de menselijke seksualiteit beter te begrijpen

Studie principe

Al tientallen jaren proberen biologen en antropologen te begrijpen waarom de menopauze bij mensen voorkomt. Het begrijpen van dit fenomeen bij dieren kan informatie opleveren over de aanwezigheid ervan bij vrouwen.

“Wat we met dit onderzoek wilden doen, was deze terugkerende ontwikkeling benutten om zeer algemene vragen te stellen over hoe en waarom de menopauze zich ontwikkelt.”“, legt Samuel Ellis uit, een dierengedragsdeskundige aan de Universiteit van Exeter die de tandwalvispopulatie heeft bestudeerd.

Om de oplossing te vinden, vertrouwden de onderzoekers eerst op gegevens die al door andere specialisten waren verzameld over de levensgeschiedenis, de algehele levensduur en de reproductieve leeftijd van verschillende soorten tandwalvissen.

Vervolgens vergeleken ze de informatie die ze hadden over soorten die de menopauze ervaren en soorten die dat niet doen.

Het voordeel van het fenomeen menopauze bij walvissen

Bij dieren is het zeldzaam om lang na de menopauze te leven. Maar niet bij walvissen, omdat walvissen in de menopauze geen kortere levensduur hebben dan walvissen die hun hele leven kunnen baren. Integendeel, ze kunnen veertig jaar langer leven.

Hierdoor kunnen walvissen meer tijd met hun nakomelingen doorbrengen en zelfs voor hun ‘kleinkinderen’ zorgen. Dit wordt de ‘nieuwigheidshypothese’ genoemd. Zo heeft de menselijke evolutie de menopauze gecreëerd, zodat grootmoeders nuttig zullen zijn voor hun kleinkinderen. Een theorie die al vele jaren naar voren wordt gebracht en nog niet is geverifieerd.

Ook tijdens het broedseizoen zijn ze niet competitief met hun dochters.

Conclusie

De onderzoeksresultaten benadrukken de waarheid hiervan “Het verlengen van het leven na de voortplanting is het doel van de evolutie geweest – het is een strategie“, aldus S. Ellis.

READ  Tonijn is nog steeds verontreinigd met kwik

De vraag die nu rijst is of het menopauzeproces bij mannen op dezelfde manier verloopt.

De dierengedragsdeskundige zei dat we nu bewijs hebben van het bestaan ​​ervan “De gemeenschappelijke route waarlangs de menopauze vordert”zowel bij walvissen als bij mensen.

bron : natuur