Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een nieuwe oproep tot loonstaking in Decathlon

Een nieuwe oproep tot loonstaking in Decathlon

Om dezelfde reden vierden de werknemers van de bekende detailhandelaar in sport- en vrijetijdsartikelen de eerste twee stakingsdagen in hun geschiedenis, in het najaar van 2021. De Franse Democratische Confederatie van Arbeid (CFDT) Decathlon heeft een nieuwe oproep gelanceerd om zich voor zaterdag te mobiliseren , 14 januari, het eerste weekend van de winteruitverkoop, zodat het minimumloon stijgt van 1Vers Januari wordt doorberekend aan alle loonlijsten.

aan de inflatie gekoppeld minimumloon, Het is gewoon automatisch verhoogd met 1,8%. (Netto 24 euro per maand). Tijdens de verplichte jaarlijkse onderhandelingen (NAO), die plaatsvonden in december 2022, stelde het management van het bedrijf een nettoverhoging van € 24 voor, maar alleen voor salarissen van minder dan € 2.700 in totaal. Dit degradeert automatisch degenen die net boven deze drempel zitten: ze zitten gevangen in de laagste salarissen. De Dienst Interne Audit eindigde dan ook met een afkeuringsverklaring.

Tegelijkertijd, in welk intern document de wetenschapper Het werd bekend, Decathlon’s Executive Vice President, Jean-Marc Lemière, kondigde dit aan in het licht van Economische prestaties en financiële stabiliteitEn in juni (juni) werd besloten om 453 miljoen euro aan dividend uit te keren aan de aandeelhouders die getuigden ‘goede economische gezondheid’ bedrijf.

“Herbalanceren”

Onaanvaardbare variatie in CFDT-behandeling, terugroeping in Bulletin To “herbalanceren”. Er is een beroep op ons gedaan om in 2020 en 2021 aanzienlijke inspanningen te leveren om het hoofd te bieden aan Covid-19, in de context van een ernstige terugloop van het personeelsbestand. We hebben recordresultaten behaald en dat zet zich voort in 2022. We hebben de klus geklaard, tot op het punt dat we de doelstellingen hebben overtroffen. En daarvoor hebben we niet eens het effect van een hoger minimumloon voor iedereen en geen herzieningsclausule in 2023!, Betreurt Sebastien Chauvin, centrale afgevaardigde CFDT bij Decathlon. Zo verliezen werknemers koopkracht. »

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Onder de jonge rekruten van Decathlon, clangeest en turbo-promoties
READ  Waarom Renault niet langer de baas is

De berekening is anders voor het Decathlon-management, dat schat dat cumulatief, door opeenvolgende verhogingen, de lonen zijn gestegen “op een zinvolle manier” Over een jaar van 9% naar 9,8% voor werknemers en supervisors, en tot 7,4% voor lijnmanagers. Maar 75% van de beroepsbevolking zit tussen het minimumloon en meer dan € 100, dus als het minimumloon omhoog gaat, stijgen die salarissen. We hebben gewoon het huidige niveau vastgehouden.”Antwoorden, Sébastien Chauvin. Het minimumloon is in een jaar tijd met 7,36% gestegen.

Je hebt nog 6,97% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.