Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De roze zakjes Alsa-gist gemaakt in Frankrijk, het is klaar!

De roze zakjes Alsa-gist gemaakt in Frankrijk, het is klaar!

eenvoudig
Alsa-gist wordt niet meer geproduceerd in Frankrijk. De fabriek van Ludres, in Meurthe-et-Moselle, werd gekocht door een Italiaanse groep met een honderdtal werknemers ter plaatse.

Geen roze Alsa-tassen meer gemaakt in Frankrijk! Een Italiaanse groep kocht een gist- en cakefabriek in Ludres, in Meurthe-et-Moselle.

Zo zal het legendarische merk dat de Fransen vergezelde bij het maken van de beste brioches en gebakjes niet in Frankrijk worden geproduceerd, maar in Duitsland, waar de Dr Oetker Group in 2021 al een deel van zijn productie heeft verplaatst. Parijse, beloofde de nieuwe eigenaar Newlat 100 werknemers te behouden en 20 miljoen euro in het bedrijf te investeren. De medewerkers zullen nu dus een cakemix moeten produceren onder de naam Minotto.

Een lokaal juweeltje

Het is dus het einde van een tijdperk voor dit pareltje van de lokale voedingsindustrie. Alsa werd in 1897 gecreëerd door Haut-Rhinois met behoud van zijn zeer typische ontwerp. Een medewerker zei tegen onze collega’s: “We hebben gevochten om het merk en zijn bekendheid te ontwikkelen, zodat het goede producten aanbiedt. Het is ons erfgoed.”

Door de buy-out kunnen werknemers echter nog steeds hun positie behouden. Een ander getuigde: “Het doet onvermijdelijk pijn aan ons hart, maar in onze nood zijn we verheugd een koper te vinden die arriveert met veiligheidsgaranties.” Kort voor Kerstmis verlieten de laatste roze zakjes de fabriek in Ludres.

READ  Onhygiënische omstandigheden op Ouigo-treinen: kakkerlakken, rupsen, afgekeurde toiletten ... SNCF verdedigt zich tegen controverse