Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een meteoor trekt door de lucht van Ontario

Een meteoor trekt door de lucht van Ontario

Verbluffende video’s hebben een meteoor vastgelegd die de lucht verlicht boven Niagara Falls en de CN Tower in Toronto. De European Space Agency bevestigde dat het object “minder dan 1 meter”, genaamd #C8FF042, in een vuurbal veranderde.

“Een voorwerp van een meter hoog sloeg in de lucht boven Niagara Falls en veranderde in een ongevaarlijke vuurbal”, schreef het bureau zaterdagochtend op sociale media.

Het geluid van dynamiet in de diepten van de nacht

Burgers uit verschillende steden in het zuiden van Ontario, van Oakville tot Hamilton, meldden op sociale media dat ze werden gewekt door een harde knal. Het explodeerde vlakbij en het huis schudde ongeveer 5 seconden lang”, schreef een gebruiker.

Volgens de European Space Agency is dit de zesde keer dat wereldwijde waarschuwingssystemen een asteroïde vóór de inslag hebben gedetecteerd. De laatste keer was in maart, toen in Hongarije een meteoriet werd ontdekt vlak voordat hij de aarde insloeg nabij Groenland.


Goed om te wetenMeteorieten zijn onderdelen van asteroïden. Hun variabele grootte is veel kleiner dan die van kometen of asteroïden. Wat hen onderscheidt, is vooral dat ze op aarde en door de atmosfeer hebben kunnen landen.


Tussen de 40 en 100 ton ruimtemateriaal

Geschat wordt dat tussen de 40 en 100 ton ruimtemateriaal elke dag de aarde bereikt, het meeste in de vorm van zeer kleine deeltjes. Gemiddeld komen er gemiddeld tien keer per jaar grotere lichamen tegenaan.

De meeste asteroïden die de aarde insloegen, werden echter enkele jaren, zelfs enkele miljoenen jaren na hun inslag ontdekt, lezen we op de website van de European Space Agency. Het vermogen om ze te detecteren verbetert echter snel.

Zie ook: De grote terugkeer van het gigantische continent

READ  Wanneer de afwezigheid van cafeïne in je koffie kankerverwekkend is!