Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een heldere komeet nadert! – het punt

Gereserveerd voor abonnees

ruimte karakter. C/2022 E3 (ZTF) zal de komende 50.000 jaar niet in de buurt van de aarde terugkeren. De beste tijd om het te observeren begint nu.

Tijdens Chloe Durand Parente

Deze afbeelding die op 6 januari 2023 op de NASA-website is geplaatst, toont komeet C/2022 E3 (ZTF) die momenteel de aarde nadert.
© Dan Bartlett/NASA/AFP

deDoorgewinterde astronomen onderzoeken het al maanden en we praten er al weken over, maar voor niet-ingewijden is de komende dagen echt het moment om aandacht te besteden aan komeet C/2022 E3 (ZTF) en te ‘kijken’. Een kans die de komende 50.000 jaar niet meer zal komen!

Als het pas op 2 maart 2022 werd gedetecteerd door het Automatic Sky Transient Detection Program, de Zwicky Transcient Facility genaamd, gevestigd in Mount Palomar in Californië, is dat niet omdat het een eerste keer in het zonnestelsel is, maar omdat het een komeet is met een zeer lange periode.

Maar trouwens, wat is de boosdoener? Het is een klein hemellichaam gemaakt van ijs en stof in een baan rond een ster en wanneer het…


READ  COVID-19: Een dierenarts in Toulouse legt uit waarom katten meer vervuild zijn dan honden