Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: Wat is Orthos, deze nieuwe variant van Omicron CH.1.1 die zich in Europa verspreidt en wordt gecontroleerd?

Deze nieuwe stam van Omicron die de deltamutatie heeft verworven, kan een punt van zorg zijn omdat deze mogelijk meer pathogeen is in vergelijking met andere varianten.

Nieuwe gegevens die eerder deze week in het VK zijn gepubliceerd, tonen aan dat bijna een kwart van de gevallen in het land is besmet met dit nieuwe type Omicron, genaamd CH.1.1 en bijgenaamd Orthus. Deze variant werd ook in Spanje ontdekt, maar ook in India.

Britse gezondheidsautoriteiten leggen uit dat deze nieuwe variant dat ook zou kunnen zijn waarschijnlijk de meerderheid worden die BQ.1 kan vervangen.

Vooral omdat hij aanwezig was bij 23,1% van de gevallen op 7 januari Dat heeft ook het UK Health Safety Agency (UKHSA) aangekondigd, zoals aangegeven De onafhankelijke.

Waarom de naam Orthos?

Net als de Kraken, een gigantisch mythisch zeemonster uit de Noorse mythologie om de XBB.1.5-variant te kwalificeren, krijgt ook deze nieuwe variant een bijnaam.

Orthos is een tweekoppige hond Uit de Griekse mythologie. Een bijnaam die goed bij hem past aangezien hij dat is Beide zijn varianten van de Omicron-stam maar met Mutatie is ontstaan ​​uit delta.

Symptomen en gevaar van deze variant

Er is gemeld dat zowel Orthos als Kraken ze hebben Zelfde symptomen als Omicron. Ofwel loopneus, hoofdpijn, vermoeidheid, niezen, keelpijn en andere.

Orthos heeft een mutatie genaamd P681R – die ook in de delta-variant zat – en zou dit kunnen toestaan Het is beter om de cellen aan te vallen Gebaseerd op een ernstiger ziekte veroorzaken.

Wetenschappers hebben ook ontdekt dat deze variant R346T bevat, waarvan wordt aangenomen dat het helpt bij het verlichten van stress Om te vechten tegen de gegenereerde antilichamen Naar aanleiding van een eerdere vaccinatie of infectie, zoals ik al eerder aangaf dagelijkse mail.

READ  Gezondheid: in het licht van een bronchiolitis-epidemie roept deze arts op om 'scholen nu te sluiten'

Net als de Kraken, deze nieuwe variant van Orthos Het is niet beoordeeld als “betreffende”. Maar specialisten houden het nauwlettend in de gaten om een ​​mogelijke nieuwe besmettingsgolf te voorkomen.

Vaccinatie om jezelf te beschermen

In het licht van deze nieuwe opkomende varianten is het belangrijk om jezelf te beschermen met barrièregebaren naast vaccinatie, wat sterk wordt aanbevolen door wetenschappers.

Met name om een ​​eventuele nieuwe golf te voorkomen.