Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een GIGN-gendarme is doodgeschoten tijdens een operatie tegen illegale goudzoeken in Guyana

Een gendarme van de Gendarmerie Nationale Intervention Group (GIGN) werd gedood in Guyana terwijl hij deelnam aan een operatie om illegale goudzoeken te bestrijden, vernamen we op zaterdag 25 maart van een bron dicht bij het dossier, die bevestigt Locatie informatie Nieuws 17. De 35-jarige soldaat werkte op de goudzoeklocatie Durleen in centraal Guyana, waar deze illegale activiteit een belangrijke bron van vervuiling is. De Elysee legde uit dat deze onderofficier van de gendarmerie op een gezamenlijke missie was met het Franse leger in Maripasola, in de Amazonetuin van Guyana.

Via Emmanuel Macron “grote emotie” Nadat de politieman was vermoord. staatshoofd “Eerbetoon aan de moed en nagedachtenis van deze onderofficier, die onder vuur lag, sinds 2009 betrokken is bij de Nationale Gendarmerie en sinds 2019 bij de GIGN-antenne in Cayenne heeft gediend”, schreef het presidentschap van de republiek in een persbericht. Het werd ingesproken door premier Elizabeth Bourne “Verdriet” En ik sprak hem aan “Condoleances aan zijn familie, dierbaren, metgezellen en alle gendarmes”. “Als we oog in oog komen te staan ​​met schurken, moeten we ons misschien aanpassen door net als zij te zijn.”Van zijn kant reageerde de voormalige plaatsvervanger van Guyana Linac Adam (La République en Marche).

In 2012 werden twee soldaten gedood en raakten twee gendarmes ernstig gewond door legerkogels tijdens een gezamenlijke operatie van het leger en de gendarmerie tegen illegale goudzoekers, die al aanwezig waren op de site van d’Orlén.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In Guyana is clandestiene goudzoeken in het nationale park in opkomst
READ  300 huurlingen verlieten het land en Macron roept Turkije en Rusland op om hun troepen "onverwijld" terug te trekken

Jaarlijks wordt er 10 ton goud illegaal gewonnen

Het leger en de Gendarmerie voeren regelmatig grote operaties uit om illegale goudwinningslocaties te ontmantelen als onderdeel van Operatie “Harpie”, gelanceerd door Nicolas Sarkozy in 2008. Van eind oktober tot begin december 2022 werden tot 500 soldaten gemobiliseerd voor zeven weken tot “nietig verklaren” grote ondergrondse goudmijnsites

Vijftig ton aan verschillende uitrustingen en levensmiddelen, 30.000 liter brandstof, 12 kilometer leidingen ter plaatse, zes brekers, negentig generatoren, zevenendertig quads, vijftien boten en hun motoren werden in beslag genomen. Dit is een financieel verlies van ongeveer 4 miljoen euro, aldus de prefectuur, L.L Garimpero’seen term voor illegale Braziliaanse goudzoekers in Guyana.

Volgens cijfers uit een parlementair rapport dat in juli 2021 is gepubliceerd, schat de Gendarmerie van Guyana het aantal illegale minderjarigen op ongeveer 8.600, “in een onregelmatige positie op de grond” In principe. In 2022 voerden de Franse autoriteiten meer dan duizend patrouilles in het bos uit tegen illegale goudzoekers, waarbij 59 kilo kwik en 5 kilo goud in beslag werden genomen, volgens een rapport van de provincie. Volgens lokale mijnexploitanten wordt er jaarlijks 10 ton goud illegaal gewonnen uit Guyana Garimpero’s.

Om het goud van het erts te scheiden, gebruiken de ondergrondse mijnwerkers ook een grote hoeveelheid kwik, een giftig metaal dat bodem en waterwegen vervuilt en ontbossing bevordert. De bestrijding van dit fenomeen wordt ook bemoeilijkt door het grensoverschrijdende karakter ervan, met ambachtelijke goudzoekers die actief zijn aan beide zijden van de rivieren Oyapoc en Maroni, respectievelijk de grens tussen de Franse provincie Brazilië en Suriname.

READ  In Peking toont een demonstrant een paar dagen voor het congres van de Communistische Partij twee spandoeken tegen het regime van Xi Jinping

De wereld met Agence France-Presse