Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De vijf favoriete honden van de Fransen

1. Australische herder

Pas officieel erkend sinds 2007, komt dit ras eigenlijk uit Baskenland; Er wordt gezegd dat het in de Verenigde Staten is ontwikkeld nadat het in Australië werd gebruikt voor het laten grazen van vee. Energiek, snel en dol op het buitenleven, de Australian Shepherd is zeer succesvol in Frankrijk omdat hij zo sociaal en knuffelig is. Maar pas op dat je je niet te veel laat meeslepen: je zou ook een echte lijmpot kunnen worden! Hij heeft veel beweging nodig en zal niet tevreden zijn met de tuin: het liefst zou hij een gymtrainer hebben die hem meeneemt op mountainbiken, langlaufen of hardlopen.

2. Golden retriever

De Golden Retriever, direct herkenbaar aan zijn lange, crèmekleurige tot donkergouden vacht, is erg populair sinds de jaren 1990. Volgzaam en intelligent, hij is zachtaardig maar energiek en heeft als zodanig ruimte en “beweging” nodig. Hij voelt zich aangetrokken tot water en is van nature een ervaren zwemmer; Hij zal niet aarzelen om zich in de rivieren, meren en vijvers binnen zijn bereik te werpen! De Golden Retriever is echter gemakkelijk te leren en is een zeer gevoelig persoon die niet goed tegen schelden kan en de neiging heeft een hechte band met zijn meester te ontwikkelen.

De golden retriever is een heel schattig hondje.
De golden retriever is een heel schattig hondje. – Joop Snijder Fotografie / Shutterstock

3. Staffordshire-bulterriër

De “staff” lijkt veel op de American Staffordshire Terriër en het is geen verrassing: “amstaff” komt van dit Engelse ras. De twee lijnen hebben veel fysieke kenmerken gemeen, hoewel de Engelse versie kleiner is: glad haar, een zeer compact en gespierd lichaam, een brede borst … Hun persoonlijkheden hebben ook veel gemeen: het zijn koppige, energieke en impulsieve honden die behoefte hebben aan om goed opgeleid en gesocialiseerd te zijn, die zeer goede voogden zijn. Als ze een meester in hun beste jaren vinden, zal de staf aan hem gehecht zijn en geliefd en vredig zijn.

De Staffordshire Bull Terrier is de bijnaam
De Staffordshire Bull Terrier heeft de bijnaam “Staffordshire”. -Jessica McGovern/Shutterstock

4. Belgische herder

Dit ras stamt af van een herdershondenras in België en is verbijsterend omdat het in zoveel verschillende vormen voorkomt. Er zijn vier soorten Belgische Herders, die elk hun naam ontleent aan de plaats van herkomst: groenendaels hebben lang zwart haar; tervueren heeft lang haar, maar andere kleuren dan zwart (fawn, grijs of zandkleurig); De Malawi is kortharig en de Likona is grofharig. Levendig en erg sociaal, het zijn uitstekende metgezellen en metgezellen.

De Belgische herder is een zeer sociale hond.
De Belgische herder is een zeer sociale hond – cynoclub / Shutterstock

5. Duitse herder

De Duitse Herder staat al tien jaar op de ranglijst. Zijn geliefde Franse terriër, dat klopt, bevalt allemaal: slim, elegant en een goede waakhond, hij is zeer gehoorzaam als hij goed is opgevoed. Dit is ook de reden waarom veel Duitse herders cruciale rollen spelen die een complexe training vereisen: politiehonden, brandweerlieden, lawinehonden, gidsen voor blinden, enzovoort. Thuis heeft deze grote, atletische hond ruimte nodig en is hij speels en beschermend met kinderen.

Duitse herder heeft beweging nodig.
Duitse herder heeft beweging nodig. – Rita_Kochmarjova/Shutterstock.com

Vond je dit artikel leuk? Zoek het tijdschriftDieren wereldOp kiosken en op monmag.fr (papier, digitaal en abonnementen).

Dierenwereld en Natuur is een kwartaalblad.
Dierenwereld en Natuur is een kwartaalblad. – Dierenwereld nr. 44

De wereld van dieren en de natuur Het is een tijdschrift gewijd aan dieren in het wild van over de hele wereld. Met meeslepende verhalen en prachtige foto’s presenteert het magazine een ware visuele safari in het hart van de natuur.

READ  Atal waarschuwt dat de hervatting van de epidemie het opheffen van de beperkingen kan vertragen