Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Emmanuel Macron en zijn Algerijnse tegenhanger, Abdelmadjid Tebboune, kondigen hun wens aan om “de bilaterale samenwerking te blijven versterken”.

Emmanuel Macron en zijn Algerijnse tegenhanger, Abdelmadjid Tebboune, kondigen hun wens aan om “de bilaterale samenwerking te blijven versterken”.

Op vrijdag 24 maart sloegen de Franse president Emmanuel Macron en de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune de bladzijde om over de recente diplomatieke crisis tussen de twee landen en kondigden ze hun wens aan om door te gaan “samenwerking versterken” Bilateraal, volgens het Elysee.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Tussen Algerije en Frankrijk, de terugkeer van diplomatieke spanningen

Ze hebben aangifte gedaan tijdens een telefonisch interview “misverstand” Het dispuut houdt verband met de Frans-Algerijnse activiste Amira Bouraoui en zij Overeengekomen om de communicatiekanalen te versterken (…) Om te voorkomen dat dit soort ongelukkige misverstanden zich opnieuw voordoen.”voegde het Franse voorzitterschap toe in a communicatie.

Hoewel het verboden was Algerijns grondgebied te verlaten, MI Bouraoui was op 3 februari Tunesië binnengekomen, voordat ze werd gearresteerd toen ze probeerde aan boord te gaan van het vliegtuig richting Parijs. Op 6 februari kon ze eindelijk naar Frankrijk reizen, ondanks pogingen van de Tunesische autoriteiten om haar naar Algerije te deporteren.

Algerije had gezien dat zijn vertrek naar Frankrijk een “illegale infiltratie” Het werd uitgevoerd met de hulp van Franse diplomaten en veiligheidstroepen, en het riep zijn ambassadeur in Parijs, Saeed Moussa, terug voor overleg.

De terugkeer van de Algerijnse ambassadeur in Frankrijk

“President Abdelmadjid Tebboune informeerde het staatshoofd over de terugkeer van de Algerijnse ambassadeur in Frankrijk in de komende dagen.”zei de Elysee, die een verklaring in die zin van de heer Tebboune deze week bevestigde.

MI Bouraoui stond op in 2014 toen ze zich verzette tegen een vierde termijn voor voormalig president Abdelaziz Bouteflika, voordat ze betrokken raakte bij de protestbeweging. In juni 2020 werd ze veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, voordat ze in juli van hetzelfde jaar tijdelijk werd vrijgelaten.

READ  De 'toiletstrijd' woedt in Virginia, VS

Na een ernstige koudegolf in de herfst van 2021, sneden Parijs en Algerije de warmte in hun relaties af ter gelegenheid van de reis van Emmanuel Macron naar Algiers in augustus 2022, vóór deze nieuwe breuk.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In Algiers verdubbelt Emmanuel Macron de borden met ‘vriendschap’

Volgens de Elysee, de twee presidenten Het behandelde de bilaterale betrekkingen en de tenuitvoerlegging van de Verklaring van Algiers die werd ondertekend tijdens het bezoek van de president van de Republiek aan Algerije in augustus jongstleden. Ze benadrukten de noodzaak om de samenwerking tussen de twee landen op alle gebieden te versterken in het licht van het staatsbezoek van president Abdelmadjid Tebboune aan Frankrijk..

Het nieuws

“Afrika Wereld”

Vind elke zaterdag een week nieuws en debatten, door de redactie van “Monde Afrique”

Register

De twee presidenten bespraken ook kwesties van regionale stabiliteit, met name de bestrijding van terrorisme in de Sahelregio.Het Franse voorzitterschap besluit.

De wereld met Agence France-Presse