Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Frans team test een origineel kandidaat-vaccin

Een Frans team test een origineel kandidaat-vaccin

Een innovatieve benadering van hiv-vaccins is een “geweldig nieuws”En zegt professor Gilles Pialoux, hoofd van de afdeling infectieziekten en tropische ziekten in het Tenon-ziekenhuis in Parijs. Er is inderdaad aangetoond dat een nieuwe strategie een immuunrespons kan opwekken “Vroeg, belangrijk en altijd” Tegen het aids-virus met goede tolerantie, aldus het Franse team achter deze bereiding van het vaccin. Dit is op dit moment een voorlopige proef, genaamd “Fase 1”. Het werd uitgevoerd op 36 gezonde proefpersonen door het team van professoren Jean-Daniel Leliver en Yves Levy, van het Instituut voor Vaccinonderzoek in het Henri Mondor-ziekenhuis (AP-HP, Créteil), met steun van ANRS, Inserm en de EuroVacc Foundation, in Lausanne.

De resultaten werden op 21 februari gepresenteerd op de Internationale Conferentie over Retrovirussen en Opportunistische Infecties (CROI), die werd gehouden in Seattle (VS). Het blijft natuurlijk om de doeltreffendheid ervan in termen van bescherming tegen infectie te bewijzen tijdens een grootschalige proef, bekend als “Fase 3”.

Sinds de hiv-epidemie begin jaren tachtig de wereld overspoelde, staat de strijd tegen deze plaag voor een onoverkomelijke hindernis: de ontwikkeling van een effectief vaccin. Een van de valkuilen is het feit dat HIV zich rechtstreeks richt op het immuunsysteem, hoewel de effectiviteit van het vaccin van dat systeem afhangt. “HIV integreert zeer snel in de menselijke cellen die het infecteert en veroorzaakt immunosuppressie vanaf de eerste infectie”Gil Pialou bevestigt. Vandaar het belang om het snel op te eten. “Om een ​​vaccin effectief te laten zijn, moet het voorkomen dat het virus de slijmvliezen binnendringt, wat de belangrijkste toegangsroute is in het lichaam.”dacht de infectiewetenschapper.

READ  Kies een boom en ontdek welke emotie je domineert in de persoonlijkheidstest van vandaag
Lees ook: HIV: een derde geval van herstel van infectie na beenmergtransplantatie

Het theoretische voordeel van dit nieuwe kandidaat-vaccin ligt in het feit dat het gericht is “De meestercellen van de immuunrespons, dendritische cellen, die een essentiële rol spelen bij het opleiden en stimuleren van het immuunsysteem”zegt Jean-Daniel Leliver. “Het is een paradigmaverschuiving.”Groetjes, Jill Bialoux.

HIV envelop eiwit

Dus dit kandidaat-vaccin wordt gebruikt Een vector die zich op deze cellen richt.Een monoklonaal antilichaam, legt Yves Levy uit “anti-CD40”, dat zich specifiek bindt aan een oppervlaktereceptor (CD40-eiwit) van dendritische cellen. Dit antilichaam versmelt met het actieve bestanddeel van het vaccin: een hiv-envelopeiwit.

Je hebt nog 54,66% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.