Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het noorderlicht was van zondag op maandag in Frankrijk te zien, een “buitengewone gebeurtenis”

Het noorderlicht was van zondag op maandag in Frankrijk te zien, een “buitengewone gebeurtenis”

Volgens astrofysicus Eric Lagadec konden maandagavond in Frankrijk andere soortgelijke lichtgevende atmosferische fenomenen worden waargenomen.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Pas op voor gluren! Denk je dat de aurora borealis alleen voor de bewoners van de poolgebieden was? U vergist zich, want dit lichtverschijnsel dat zich ’s nachts manifesteert in een zeer kleurrijke sluier, van de nacht van zondag 26 februari op maandag 27 februari, is waargenomen in Frankrijk, meer bepaald in het noorden van het land maar ook in Poitou en in Bourgondië, volgens Landbouwmeteoroloog Serge Zacca, op Twitter. Hij is lid van de vereniging klimaat informatie, Die gepassioneerde meteorologische vrijwilligers samenbrengt.

“De zon is al enkele dagen erg actief en sindsdien heeft een coronale massa-ejectie (CME) de aarde bereikt in de afgelopen uren. schemering borealis wordt gefotografeerd met een lange sluitertijd”En Verklaart de koppeling.

Fotograaf Sylvain Wallart gedeeld FB Beelden vastgelegd in Noord-Frankrijk van het noorderlicht. “Ze waren met het blote oog niet zichtbaar, maar op de foto zie je de rode strepen direct. Het duurde tien minuten voordat de schemering vervaagde.”Hij zegt. Volgens Serge Zaccadit soort verschijnselen die allemaal voorkomen “10 of 20 jaar.” al zichtbaar Met een camera met lange sluitertijd. Om de aurora borealis met het blote oog te zien, moet je geduld hebben, want dat gebeurt gemiddeld eens in de eeuw.

Dit fenomeen wordt genoemd“buitengewone gebeurtenis” Geschreven door Eric Lagadec, Astrofysicus bij het Côte d’Azur Observatorium, gespecialiseerd in sterrenstof. Het is dat laatste dat ervoor zorgt dat het fenomeen ontstaat Het kan vanavond weer gebeuren., lange uitleg op Twitter over het noorderlicht. Tot slot wat tips gegeven om ze te zien!

READ  Wat is de ecologische voetafdruk van ChatGPT?