Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een dokter uit Le Mans wil een gezondheidsvergunning opleggen in zijn kantoor

Hij is van plan de wet te overtreden. Een huisarts uit Le Mans (Sarth) wil zijn patiënten een gezondheidsverklaring opleggen.

“Ik ben klaar met pedagogiek. Ik ben moe. Mijn medische praktijk is zeker een privé-instelling, maar het ontvangt het publiek. Ik wil de gezondheid van mijn patiënten of de gezondheid van mijn patiënten niet langer in gevaar brengen “, legt de man uit , die liever anoniem blijft, voor ten westen van Frankrijk.

Vanaf 1 september moeten zijn patiënten vóór elke consultatie een attest bezorgen vaccinatie, Dit is het PCR-test minder dan 24 uur met uitzondering van feestdagen of werkdagen, of minder dan 72 uur in het weekend.

Het risico om gestraft te worden

Medische praktijken worden echter niet beïnvloed door de plicht tot gezondheidsverklaring, in tegenstelling tot verpleeghuizen, medische en sociale instellingen en ziekenhuizen (Behalve in geval van medische nood).

Zo wordt de 55-jarige beoefenaar bestraft. “Het is uitgesloten dat een arts een gezondheidsvergunning vraagt ​​om een ​​patiënt te ontvangen”, waarschuwt Frank Dominique Bruel, voorzitter van de Sarthe Medical Association, in een interview met West-Frankrijk. Volgens de regionale krant zou de arts, als hij zijn verklaring in praktijk brengt, het onderwerp kunnen zijn van een klacht bij de regionale tuchtkamer van het Medisch Syndicaat van Nantes (Loire-Atlantische Oceaan). Dan zou hij het risico lopen berispt te worden of zelfs een verbod te krijgen om te oefenen.

READ  Hier zijn vier redenen om niet in paniek te raken bij de opkomst van nieuwe varianten van Covid-19 - de avondversie van West-Frankrijk