Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een dag op aarde is op mysterieuze wijze verlengd, zullen we ooit veranderingen in ons leven opmerken?

Een dag op aarde is op mysterieuze wijze verlengd, zullen we ooit veranderingen in ons leven opmerken?

De lengte van dagen op aarde wordt enorm langer, een verschil dat alleen met een atoomklok kan worden opgemerkt. Wat is de impact hiervan op ons leven en het werk van de apparaten om ons heen?

Terwijl de aarde steeds sneller om haar as leek te draaien, waardoor onze dagen korter werden, was dit fenomeen enigszins omgekeerd, genoeg om dit fenomeen te verlengen, volgens rapporten. Wetenschap en leven.

Een dag op aarde duurt meestal 24 uur en alleen de verhouding ‘dag’ of ‘nacht’ varieert in deze tijdsperiode naarmate het jaar vordert. Een paar weken geleden heeft A.J atoomklok Ik heb een lichte verlenging van deze 24 uur kunnen meten, die niet waarneembaar is voor mensen, maar waarvan de effecten voelbaar zijn op sommige apparaten die ze gebruiken.

seculiere fluctuaties

Een paar miljard jaar geleden duurde er maar één dag op aarde 19 uur, wat een langere tijdsperiode is als gevolg van de invloed van getijden en de effecten van wrijving van de aardkorst. Sindsdien is de lengte van de dag elke eeuw met 2,3 milliseconden verlengd.

Dit fenomeen hield aan tot twintigduizend jaar geleden, toen de dagen integendeel begonnen te krimpen met 0,6 milliseconden per eeuw. Afgelopen juni merkten wetenschappers een nieuwe, nog verrassendere verandering op: de dagen worden weer langer.

Hoe is dit mogelijk?

Volgens het artikel gepubliceerd in het tijdschrift Gesprekdat samenwerkt met universiteiten om wetenschappelijke informatie te verstrekken, worden twee hoofdlijnen van onderzoek bestudeerd om dit fenomeen te verklaren.

READ  De vier tekens waar u op moet letten

De eerste heeft betrekking op klimaat bevrijding. Smeltende gletsjers, belangrijke meteorologische fenomenen … Hoewel het misschien verrassend lijkt dat gebeurtenissen op de aarde haar bewegingen kunnen beïnvloeden, zijn dit zeer belangrijke massabewegingen die, net als een tol, min of meer op haar as zullen drukken om een ​​lichte beweging te veroorzaken. onbalans op zijn pad.

De tweede optie, waarschijnlijker voor wetenschappers: Chandler-zwaai. Het fenomeen van afwijking van de draaiingsas van de aarde beïnvloedt de snelheid gedurende een periode van ongeveer 430 dagen. In de afgelopen jaren hebben waarnemingen met radiotelescopen aangetoond dat de oscillatie is afgenomen, wat mogelijk deze mysterieuze verandering verklaart.

Wat zijn de gevolgen?

De tijd die onze planeet nodig heeft om te draaien, is cruciaal voor de programmering van sommige ultraprecieze apparaten. beginnend vanaf GPS en andere navigatiesystemen Wat niet werkt zonder deze gegevens.

Deze referentiegegevens worden om de drie jaar gecontroleerd en aangepast om de GPS-betrouwbaarheid te waarborgen, een keuze die mogelijk blijft, ook al is het niet bij uitstek noodzakelijk om de effecten van deze verlenging van dagen op aarde tegen te gaan.

Aan de menselijke kant is het onmogelijk om dit kleine verschil waar te nemen, dat alleen kan worden gedetecteerd dankzij atoomklokken. Deze tools werken met subatomische deeltjesde kleine deeltjes die in het universum worden aangetroffen, en de bestanddelen van protonen en elektronen van atomen.