Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onderzoekers hebben het mogelijke einde van de aarde opgemerkt

Onderzoekers hebben het mogelijke einde van de aarde opgemerkt

De onderzoekers konden observeren wat er met de aarde gebeurt als de zon explodeert. eng!

Voor het eerst in de geschiedenis van de astronomie hebben wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology, Harvard University en Caltech het zogenaamde “einde van de planeet” waargenomen. Een planeet ter grootte van Jupiter is opgeslokt door een ster, een fenomeen dat ooit op onze planeet kan wachten.

Voordat de planeet eindigt, moet de ster opzwellen tot miljoenen keren zijn oorspronkelijke grootte. Dit gebeurt wanneer een ster zonder brandstof komt te zitten en alles eromheen opeet. Wat op een lawine lijkt, is eigenlijk een zwaluw, vergezeld van een helderwitte flits gevolgd door een langer, koeler signaal. De onderzoekers interpreteerden dit als het proces van inname. Onderzoekers observeerden dit scenario op een afstand van ongeveer 12.000 lichtjaar.

Volgens CNN heeft de ster een ongelooflijk grote planeet overspoeld die 11 keer groter is dan de aarde. Deze apocalyptische scène wacht op ons, of we het nu leuk vinden of niet. In feite zal het de aarde overspoelen – over vijf miljard jaar. In een persbericht zei Kechalai D, hoofdauteur van de studie: “We kijken naar de toekomst van de aarde. Als een andere beschaving ons zou bekijken vanaf 10.000 lichtjaar afstand terwijl de zon de aarde opslokt, zou je de De zon wordt plotseling helderder terwijl het materie uitwerpt, vormt er vervolgens stof omheen voordat het terugkeert naar zijn oorspronkelijke staat. ” “. Deze waarnemingen laten ons zien wat er met onze planeet en ons zonnestelsel zal gebeuren, een ontdekking die ons begrip van de fenomenen van het universum vergroot.

READ  Bacteriën in hydrothermale bronnen zijn een geweldige energiebron

Onderzoekers observeerden dit fenomeen in mei 2020, maar het duurde lang voordat ze begrepen wat ze zagen. Dee legde uit dat “een van de belangrijkste dingen die we wilden begrijpen, was dat deze explosie stof produceerde voor en na de gebeurtenis. Het kost echter tijd voordat het gas afkoelt en begint te condenseren tot stofdeeltjes.” Toen kwamen de resultaten gepubliceerd in het tijdschrift Natuur.

Eerst werd het signaal gedetecteerd met behulp van gegevens van het Palomar Observatory in Californië. Dee zocht vervolgens naar gegevens over dezelfde ster op het Keck Observatory in Hawaï, voordat hij de infraroodcamera van het Palomar Observatory gebruikte om meer informatie te krijgen.