Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een bemoedigende start voor Guendouzi, Saliba en Perez tegen Braga

Matteo Guendouzi, William Saliba en Luan Perez deden woensdagavond (1-1) mee aan de vierde voorbereidingswedstrijd die OM-team speelde tegen Braga en speelden de eerste minuten in het olympische shirt.

Dit was de hoofdattractie van de avond voor OM-supporters. In een voorbereidingswedstrijd die tegen Braga (1-1) niet altijd even spannend was, vooral in de eerste periode waarin Marseille niets probeerde (0 schoten), waren alle ogen gericht op de nieuwe Olympiërs. Als Cengiz Under in zijn eerste termijn nooit echt aan het woord kwam, en terwijl Gerson – net als veel van zijn teamgenoten – er fysiek uitgeput uitzag, speelden Matteo Guendouzi, William Saliba en Luan Perez de eerste minuten in hun nieuwe trui.

Drie ingangen vielen samen met de heropkomst van OM

Hij was de laatste die als eerste in de wedstrijd kwam en verving Jordan Amafi aan de linkerkant na rust. Een terrein dat niet per se specifiek voor de Braziliaanse speler is ontworpen en 1.90 meter lang is, wat meer wordt gebruikt voor kopwedstrijden in het centrum van de verdediging. De 27-jarige Luanne Peres staat nog steeds schoon en rustig in zijn gang. Veelbelovend en interessant voor Sampaoli, die de vaardigheden van zijn nieuwe veulen, aangeworven voor € 4,5 miljoen van Santos, uit zijn comfortzone heeft gezien.

De andere twee hadden maar 20 minuten om echt te praten. Mattéo Guendouzi heeft het moreel echter al (enigszins) gedefinieerd. De speler die werd uitgeleend van Arsenal toonde zijn kwaliteiten als vechter in het midden van het veld en zijn felle humeur, vooral tijdens een enorme fout begaan door een Portugese speler op Bamba Deng. Maar bovenal liet hij al zijn technische kwaliteiten door twee kleine bruggen gaan die zijn tegenstanders verbijsterden. Terwijl Bab Guy woensdag zijn tong uitstak, gaf de zwoele inzending van voormalig Laurentiis een glimp van wat Guendouzi kon brengen, vooral in de rol van keeper voor de verdediging.

READ  Nkunko's gekke spoor bereikt de hoofdstad!

Wat William Saliba betreft, hij had weinig of niets te doen. Op een hoger blok en hoewel OM meer balbezit had in het tweede kwart, bevestigde de voormalige ASSE-verdediger, waarbij hij de service afsneed wanneer dat nodig was. Niets glimmends maar ook geen slechte optie. Zijn overeenkomst met Duje Caleta-Car leek goed te werken en de Portugees leek aan het einde van de wedstrijd niet meer zo gevaarlijk. Toen Leonardo Valerdi in de eerste helft bijna alles miste, stelde hij hem gerust. Inderdaad een mooi pluspunt voor de Olympische verdediging.