Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een astrobioloog ontdekte hoe hij een Dyson-bol kon bouwen

Een van het verontrustende – maar voorspelbare – nieuws over de mensheid is het feit dat het snel het risico loopt ermee geconfronteerd te worden gebrek aan energie. Dit is geen nieuw voorteken: al in 1960, Brits-Amerikaanse theoreticus Freeman Dyson Hij maakte zich er zorgen over en zocht een oplossing voor het probleem.

Toen stelde de natuurkundige zich een soort gigantische structuur voor, Dyson domein: Gebouwd rond een ster die het mogelijk maakt om zijn energie te benutten. Maar de wetenschapper liet geen aanwijzingen achter die nodig waren om te bereiken wat hij eenvoudig beschreef ‘bewoonbare korst’.

Van toen tot vandaag is de theorie van Freeman Dyson zelfs de meest ambitieuze wetenschappers blijven fascineren. Volgens Popular MechanicsEn de Duitse astrobioloog Dirk Schulze-Makuch Het zou heel dicht bij een mogelijke visualisatie van de beroemde bal zijn.

Stel je voor dat alle energie van onze zon beschikbaar en bruikbaar is voor mensen. Ongetwijfeld: wij Verhuizen naar de tweede fase van de Kardashev-schaalDit zou het mogelijk maken om op zeer lange termijn op de energiecrisis te reageren en zelfs groter te dromen. Waarom zouden we deze energie bijvoorbeeld niet gebruiken om ons naar exoplaneten te stuwen en mogelijk andere vormen van leven buiten de aarde te vinden?

Zwerm vliegende objecten

Dirk Schulz McCutch Hoogleraar Technische Universiteit van Berlijn. Gefascineerd door de hypothesen van buitenaards leven, begon hij ongeveer tien jaar geleden geïnteresseerd te raken in het Dyson-circuit.

Samen met Brooks Harrop, een van zijn oud-studenten, identificeerde hij verschillende problemen in zijn algemeen aanvaarde ontwerp. En het allerbelangrijkste: het gevaar dat de bal bezwijkt onder het kolossale zwaartekrachtgewicht, aangezien geen enkel materiaal dat tegenwoordig beschikbaar is, zo’n kracht kan weerstaan. Ingenieurs die zich een resistieve structuur voorstelden, toonden aan dat deze veel, zo niet alle, energie van de centrale ster zou gebruiken.

READ  Ruimte: de "grootste komeet van de moderne tijd" is op weg naar ons zonnestelsel

Als we deze eerste hindernis kunnen oplossen, is er nog een vraag asteroïden En de Zonnevlammen waar de constructie ook tegen moet kunnen.

Dyson vond zelf een mogelijke oplossing: een losgekoppelde structuur in de vorm van een zwerm vliegende objecten, geplaatst in onafhankelijke banen rond de ster. Dan kost het ongeveer 10 miljoen.

Dus Dirk Schulze McCutch en zijn student stelden zich een vastberadenheid voor om deze uitdagingen aan te gaan, en ze noemden het Wind Zonne-energie Satelliet (SWPS). Hun idee: satellieten gebruiken niet de energie van zichtbaar licht, maar de elektronen waaruit de helft bestaat zonnewind.

Deze satellieten, elk met een gewicht van ongeveer 3,7 ton, zullen voorzien in behoeften die gelijk zijn aan die van 1.000 Amerikaanse huizen. Ze kunnen worden gemaakt met relatief goedkope materialen, zoals koperdraad.

Aan de andere kant, hoewel ze weinig onderhoud vergen, zullen deze satellieten niet zelfreinigend zijn en na verloop van tijd verslijten. Een ander obstakel is de organisatie die nodig is om enkele miljoenen – of zelfs miljarden – satellieten in een baan om de aarde te brengen.

Als deze uitdagingen nog niet voldoende antwoorden hebben gevonden, is de hypothese van Dirk Schulze Makuch dat: Buitenaardse levensvormen Evolutie heeft dit al bereikt.

Volgens de natuurkundige, als een vorm van leven verschijnt op een bewoonbare planeet, evolueert deze uiteindelijk en wordt intelligent, en de basis voor dit argument is dat de grote ontwikkelingen op aarde verschillende keren onafhankelijk van elkaar lijken te hebben plaatsgevonden.

Volgens Dyson zelf zouden we het bestaan ​​ervan kunnen detecteren als een buitenaardse levensvorm de Dyson-bol had bereikt. Misschien zijn de bewoners van andere planeten tot dezelfde conclusie gekomen als de onderzoeker, dat dit misschien niet de meest praktische uitvinding is om effectief te reageren op de energiecrisis?

READ  Bekijk adembenemende beelden van de James Webb-telescoop