Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Astronomie: De laatste kans voor het jaar 2124 … Een buitengewone uitlijning van zeven planeten is nog steeds zichtbaar van zondagnacht op maandag 27 juni

Vanaf maandag 27 juni staan ​​zeven planeten op één lijn in het zonnestelsel. Dan zal het wachten zijn tot 2124 om zo’n spektakel weer te zien.

Het venster is kort, maar van 24 juni tot 27 juni kunnen aardbewoners, grotendeels met het blote oog, een buitengewone uitlijning van zeven planeten in het zonnestelsel waarnemen.

Het komt meestal ’s nachts voor en kijkt alleen naar het oosten. Als de wolkenlaag zou verdwijnen, rond 1 uur ’s nachts, zou je een buitengewoon zicht kunnen zien. Daarna zal Saturnus zich openbaren, gevolgd door Neptunus, Jupiter en Mars, waar hij met het blote oog te zien is omdat hij erg helder is.

Op dit moment moet de maan tussen Jupiter en Mars worden geplaatst. Dan, voor zonsopgang, zullen Venus en Mercurius verschijnen. Het is dan noodzakelijk om uitgerust te zijn met een specifiek apparaat (periscoop of telescoop) om ze te observeren, aangezien deze twee planeten verder van elkaar verwijderd zijn. Ten slotte, om ongeveer 5 uur ’s ochtends, zal de zon, de zevende planeet, zichzelf bijna oproepen en perfect op één lijn liggen met de andere zes (en de maan, laten we niet vergeten, is niets anders dan een satelliet van de aarde).

Vindt vandaag de buitengewone uitlijning van onze zeven planeten in het zonnestelsel plaats?
Deze ochtend hadden we de kans om ze met het blote oog te observeren!

Een zeldzame gebeurtenis bijna als een stream Tweet insluitenpic.twitter.com/tamIw8nAGN

– UNIMA GAMING (niet-beeldvorming) 24 juni 2022

In ieder geval zul je in de nacht van zondag op maandag voor de laatste keer van de show moeten genieten, want dit fenomeen zal pas in 2124 opnieuw gebeuren. Het volstaat te zeggen dat geen enkel levend wezen op de planeet vandaag meer zal kunnen genieten zo’n uitlijning. Nu is het tijd of nooit.

READ  De aankondiging van deze uiterst zeldzame kaarten deed fans springen