Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een 300.000 jaar oude schedel ontdekt in China behoort mogelijk tot een nieuwe tak van de menselijke stamboom

Een 300.000 jaar oude schedel ontdekt in China behoort mogelijk tot een nieuwe tak van de menselijke stamboom

Een 300.000 jaar oude schedel ontdekt in China zou kunnen wijzen op de opkomst van een onbekende tak van de menselijke stamboom, zo maakte de Journal of Human Evolution onlangs bekend.

Een ontdekking die beslissend zou kunnen zijn voor de menselijke geschiedenis. Een 300.000 jaar oude schedel werd gevonden in Hualongdong, China door een team van wetenschappers. Deze informatie wordt verstrekt in een studie die zal worden gepubliceerd in Tijdschrift voor menselijke evolutie Voor de maand september 2023 roept opwinding en vragen op bij de wetenschappelijke gemeenschap.

Deze schedel genaamd HDL 6, die in 2019 in het oosten van het land werd ontdekt, werd onderzocht door een groep onderzoekers. Hierdoor vertoont de schedel, die gekenmerkt wordt door het ontbreken van een kin, overeenkomsten met die van Homo sapiens, maar ook andere kenmerken die ouder zijn dan die van de moderne mens, bevestigen Futura-wetenschappen in zijn analyse.

baby schedel

Volgens het rapport was de schedel van een 12- of 13-jarige jongen. De wetenschappers vonden een anomalie gerelateerd aan het mandibulaire bot, waarvan de grootte door de federatie als “oud” werd beschouwd.

Omdat ze de leeftijd en genealogie van het gevonden bot niet logisch kunnen begrijpen, leidt de theorie van de ondertekenaars van de studie tot het feit dat deze schedel destijds zou hebben toebehoord aan een persoon die in China woonde. uit het Midden-Pleistoceen (-774.000 en 129.000 v.Chr.), behorend tot een ondersoort van het geslacht Homo, hebben onze collega’s van Futura Sciences ontcijferd.