Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Edward Baer wordt door zes vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie en mishandeling in een onderzoek van Mediapart en Check

Edward Baer wordt door zes vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie en mishandeling in een onderzoek van Mediapart en Check

De acteur zegt dat hij “zichzelf niet herkent in de woorden of gebaren” die aan hem worden toegeschreven in een schriftelijke verklaring die naar de twee redacties is gestuurd.

gepubliceerd


Leestijd: 1 minuut

Acteur Edward Baer in Cannes, 14 mei 2019. (ALBERTO PIZZOLI / AFP)

Zes vrouwen beschuldigen acteur Edward Baer van… “Seksuele intimidatie en aanranding.” Hij was ten tijde van de gebeurtenissen ongeveer twintig jaar oud. HZe getuigden anoniem in een gezamenlijk onderzoek dat hij uitvoerde mediadeel En Nemen, Feminist Online Media, gepubliceerd op donderdag 23 mei. Geen van hen heeft een klacht ingediend, specificeren de twee mediakanalen. Volgens hen, “Ze vertellen het verhaal van seksuele intimidatie en aanranding over een periode van 2013 tot 2021 (…), voornamelijk in professionele contexten.” In zijn kantoor in Parijs, in het theater, bij Radio Nova of in het Maison de la Radio in Parijs.

Volgens het verhaal van een van hen nam Edward Baer hem mee “Linkerborst in de hand” in de lift. Een ander beschuldigt de acteur ervan haar aan te raken “Borst keer op keer”het zien “Genomen vanaf de taille” En het is ‘Hij legde zijn hand neer [s]jouw kont”. “Hij probeert me in mijn nek te kussen en op mijn mond, ik duw hem weg.”Volgens zijn verklaringen, geciteerd uit een ander. Sommigen melden frequente verzoeken en complimenten over hun lichaamsbouw. Eén legt uit dat ze geen klacht heeft ingediend omdat ze dacht dat ze dat wel zou doen “Zijn woord tegen [s]Ayeni.”

“Met verbazing en grote droefheid ontdekte ik de getuigenissen die u mij presenteerdeEdward Baer reageerde in een schriftelijke verklaring aan Mediapart en Check. “Ik identificeer mezelf niet met de woorden of gebaren die aan mij worden toegeschreven, maar ik kan alleen maar mijn spijt uiten dat mijn gedrag ervoor zorgde dat deze vrouwen zich ongemakkelijk of gekwetst voelden.” Zegt de acteur tegen zichzelf “Het spijt me zeer.” “Ik zou nooit opzettelijk proberen ze pijn te doenHij ging verder. “Mijn excuses aan hen allemaal.”.