Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De vakbonden van Radio France vragen het management de cabaretier Liberation niet te ontslaan

De vakbonden van Radio France vragen het management de cabaretier Liberation niet te ontslaan

Donderdag vroegen de vakbonden van Radio France en de redactie van France Inter hun management om het ‘besluit om komiek Guillaume Maurice te ontslaan’ terug te draaien, omdat ze van oordeel waren dat dit ‘een gevaarlijk precedent zou scheppen’ voor ‘vrijheid van meningsuiting’.

Terwijl de audiovisuele vakbonden donderdag demonstreren tegen de fusie van publieke media, mobiliseren de vakbonden van Radio France en de redactie van France Inter vandaag ook voor de cabaretier France Inter. De columnist, die al enkele maanden in conflict was met zijn management en drie weken geschorst was, kwam in een delicate positie terecht. Hij werd op 30 mei voor een disciplinaire commissie gedagvaard met het oog op mogelijk ontslag wegens ernstig wangedrag, nadat hij controversiële uitspraken over Benjamin Netanyahu had herhaald.

Ondanks de staking ter ondersteuning ervan op 12 mei. ‘France Inter en Radio France blijven humor aanpakken’In een persbericht betreuren we de gezamenlijke unie van de Algemene Groep CFDT-CGT-FO-SNJ-UNSA-SUD en de bedrijven van journalisten en producenten van France Inter. het is ook “Iconisch scherm” Dat is “aangevallen” En “Ze voelt zich kwetsbaar en gevaarlijk gedestabiliseerd, en loopt het risico haar eigen verdwijning te veroorzaken.”voegen deze organisaties toe over het programma “Le grand Dimanche soir”, dat geregisseerd wordt door de cabaretier en gepresenteerd door Charlene Vanhonacker.

“Beslissen om deze actie voort te zetten zou resulteren in schade aan de antenne en ernstige gevolgen binnen de teams.”En dat blijven ze geloven De vrijheid om ‘om alles te lachen’ oosten “Op geleende tijd.” “Wij eisen dat het ontslagbesluit wordt teruggedraaid […] “Dit zou een gevaarlijk precedent scheppen voor de vrijheid om politieke satire te praktiseren en daarmee voor de vrijheid van meningsuiting.”concluderen ze.

READ  Het is onmogelijk om te liegen over deze vier astrologische tekens!

Guillaume Morris werd op 2 mei uit de lucht gehaald, vier dagen nadat hij zijn controversiële uitspraken over Benjamin Netanyahu die hij eind oktober deed, herhaalde. Hij vergeleek de Israëlische premier B ‘Een soort nazi, maar dan zonder voorhuid.’Dat leverde hem beschuldigingen van antisemitisme op en een klacht die onlangs werd afgewezen. De tuchtcommissie waarvoor de cabaretier werd opgeroepen, komt op 30 mei om 14.30 uur bijeen. “Er is geen definitieve beslissing over sancties.” Hij zal het niet zijn “Minder dan twee werkdagen op de hoogte gebracht.” Deze datum werd voor hem vastgelegd in een brief. Hij mag er ook om vragen “Tijdens de vergadering […] Deze minimumperiode moet worden verlengd tot acht kalenderdagen.