Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duizenden demonstranten in Montreal tegen paspoort

Canada

korte link

‘Vrijheid’, ‘We zijn geen laboratoriumratten’: een paar duizend mensen gingen zaterdag de straat op in Montreal om te protesteren tegen het binnenkort uit te geven vaccinpaspoort, meldde een AFP-journalist.

Provinciale autoriteiten hebben een paar dagen geleden aangekondigd dat inwoners van Quebec die in een restaurant willen eten, naar de kroeg willen gaan, naar de sportschool gaan of een festival willen bijwonen, vanaf 1 september een bewijs van hun vaccinatie moeten overleggen.

“Vaccinatie zou vrijheid voor iedereen moeten zijn. Met hun paspoort is er een manier om het ons op te dringen”, vertelde Veronique Wallen, 31, die met haar familie kwam, aan AFP. “Ik ben hier voor mijn kinderen, en ik vrees voor hen. Het is discriminatie”, zei ze, eraan toevoegend dat ze niet gewend was aan demonstraties.

Net als zij kwamen velen met het gezin voor een vredige parade onder de brandende zon in het centrum van Montreal. Temidden van de menigte, spandoeken die “dictatuur”, “vaccinzwendel” en “gezondheidsapartheid” aan de kaak stellen, te midden van vele vlaggen van Quebec.

Veel vrouwen hebben posters met de titel “My Body is My Choice” die een verkeerde voorstelling geven van de slogan van de feministische bewegingen van na mei 1968 en vervolgens “pro-choice”, activisten voor abortusrechten in de Verenigde Staten.

“Ik wil de keuze hebben, het is een experimenteel vaccin, en men heeft niet het recht om het mij op te leggen”, irriteert Jack, die zijn achternaam niet wil geven, omdat “wanneer men zich tegen een idee verzet, wij het doelwit zijn. ”

“De media liegen tegen ons, luister niet naar hen”, schreeuwde een man in zijn megafoon.

READ  Universele muziek: Vivendi Jackpot

Sommige demonstranten dragen ook gele sterren met ‘niet-gevaccineerd’ op hun borst. Een afleiding en verwijzing naar de Holocaust dook ook op bij demonstraties in Frankrijk, wat leidde tot een golf van verontwaardiging.

In de Franstalige provincie is de vaccinatiegraad erg hoog, aangezien ongeveer 84% van de inwoners van Quebec de eerste dosis van het vaccin heeft gekregen en 70% volledig is gevaccineerd.

Een paar uur geleden demonstreerden in Frankrijk meer dan 210.000 mensen tegen de gezondheidskaart voor de vijfde mobilisatiezaterdag.