Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Adidas scheidt zich van Reebok!

Reebok is niet langer eigendom van Adidas. Het sportkledingmerk van de Amerikaanse groep Authentic Brands Group werd voor een indrukwekkend bedrag verkocht: meer dan 2 miljard euro!

De verkoop van Adidas aan Reebok kwam niet als een verrassing: de Duitse groep had begin augustus al aangekondigd de verkoop van het sportkledingmerk te beëindigen. Het duurde maar een paar dagen om de details van de operatie te weten te komen, aangezien Authentic Brands Group (ABG) € 2,1 miljard won.

Reebok is verre van adidas

ABG is een Amerikaans bedrijf dat al eigenaar is van de merken Forever 21, Brooks Brothers en JCPenney, namen die weerklank vinden in de Verenigde Staten. Jimmy Salter, oprichter en president van het bedrijf, is verheugd met de deal en legt uit dat het een grote eer is om Reebok in zijn portfolio te verwelkomen en ” zet de erfenis voort De aankoop wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 afgerond.

Het proces is kostbaar voor Adidas, dat Reebok in 2006 voor € 3,1 miljard had gekocht. Destijds wilde de OEM nauwer concurreren met Nike, maar Reebok liet het nooit toe om dit doel te bereiken. Het sportkledingmerk voor dames heeft nooit echt kunnen opgaan in de wereld van Adidas en door de jaren heen zijn er regelmatig geruchten opgedoken dat het zou kunnen worden doorverkocht.

Reebok was niet helemaal onwaardig, de tak behaalde in 2019 al een omzet van 1,75 miljard euro (op een totaal van 23,6 miljard voor heel Adidas). Maar 2020 was een bijzonder moeilijk jaar, aangezien Reebok te maken kreeg met verschillende afschrijvingen op activa. Het merk weegt slechts 803 miljoen euro binnen de collectie. Kasper Rorsted, president van Adidas, kreeg de pech toen hij zei dat de fabrikant van apparatuur altijd van Reebok heeft gehouden: “ We zijn dankbaar voor de bijdragen van het merk en zijn teams aan ons bedrijf ».

READ  Polynet-slachtoffer van standaard cryptocurrency-hack