Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duitsland treft Nederland in een vriendschappelijke wedstrijd – DW – 26/03/2024

Duitsland treft Nederland in een vriendschappelijke wedstrijd – DW – 26/03/2024

Na de duidelijke overwinning met twee doelpunten op nul (2-0) op de Franse ploeg zaterdag in Lyon, wil Duitsland dinsdag 26 maart tegen Nederland dezelfde gemoedstoestand vasthouden. Een tweede testwedstrijd, dit keer thuis, vóór het EK, zoals de Duitse coach Julian Nagelsmann uitlegt:

Ons plan is om te beginnen met dezelfde basiself die we voor Frankrijk hebben voorgesteld, ondanks de geïsoleerde vermoeidheid, maar over het algemeen zullen we niet afwijken van ons algemene plan. Wij willen op dezelfde weg doorgaan” Hij zei.

Dankzij de overwinning van zaterdag op Frankrijk kon het team van Nagelsmann een serie van drie wedstrijden zonder overwinning beëindigen – die teruggaat tot oktober toen Duitsland de Verenigde Staten versloeg (3-1).

Julian Nagelsmann (coach Duitsland) in het Groupama Stadion in Lyon tijdens de 2-0 overwinning van Duitsland op Frankrijk.Foto: BeautifulSport/Wonderl/Imago

En Nederland de belangrijkste tegenstander

Oranje was zaterdag tegen Schotland in een vriendschappelijke 4-0-wedstrijd inderdaad meedogenloos. Beitavs is nog vier overwinningen op rij verwijderd van kwalificatie voor Euro 2024. De teamgenoten van Memphis Depay zijn al in staat problemen te veroorzaken voor de Duitsers, en coach Julian Nagelsmann is zich hiervan bewust:

Het blijft een wedstrijd op hoog niveau, waarbij beide landen spelers hebben die elkaar al kennen bij hun clubs. De wedstrijd tussen Duitsland en Nederland is in het verleden altijd lastig geweest en dit is niet veranderd. We zullen proberen onze beste te zijn‘Het is om uit te leggen.

READ  Sarah Debrietz arriveert bij Leon, wat komt in de buurt om Katuto te vervangen?