Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duitsland is van plan om antiraketschild aan te schaffen

Volgens het dagblad Bild zal het systeem, geïnspireerd op de “Iron Dome” van Israël, ongeveer 2 miljard euro kosten en vanaf 2025 operationeel zijn vanaf drie locaties in Duitsland.

De krant zei vandaag, zondag, dat de Duitse regering, overtuigd van de Russische invasie van Oekraïne door fors te investeren in defensie, overweegt een Israëlisch raketbeschermingssysteem aan te schaffen. afbeelding.

Het besluit is nog niet formeel genomen, maar de sociaaldemocratische partij van bondskanselier Olaf Schulz, de belangrijkste formatie van de regerende coalitie, steunt het en is daarmee het meest gelezen dagblad van Duitsland.

uitleggen in afbeelding Bondsdagrapporteur voor de defensiebegroting, Andreas Schwartz.

Sterk genoeg om Polen, Roemenië en de Baltische staten te dekken

“Het Israëlische Arrow 3-systeem is een goede oplossing”, voegt hij eraan toe over dit Israëlische antiraketapparaat, dat bedoeld is om langeafstandsraketten tegen te gaan.

volgens afbeeldingHet systeem, geïnspireerd op de “Iron Dome” van Israël, kost ongeveer € 2 miljard en zou vanaf 2025 operationeel kunnen zijn vanaf drie locaties in Duitsland.

Het schild zou sterk genoeg zijn om Polen, Roemenië en de Baltische staten te dekken.

Andreas Schwartz zegt: “We kunnen de Iron Dome uitbreiden tot over onze buurlanden. Zo spelen we een grote rol voor de veiligheid van Europa.”

“Gezien de dreiging en de verschillende wapensystemen waarover Rusland beschikt, is het natuurlijk noodzakelijk om daarin geïnteresseerd te zijn, dat is logisch”, zei hij met de dagelijkse “Daily” Wereld Voorzitster van het Defensiecomité van de Bondsdag Marie-Agnes Struck Zimmermann (FDP, liberaal).

100 miljard euro meer voor defensie

“Er zijn verschillende opties, vooral omdat dit schild is gebouwd voor een zeer specifieke raket, afgevuurd op zeer grote hoogte, afkomstig uit de ruimte en het conventionele verdedigingssysteem er niets aan kan doen. Het is dus belangrijk om er zo snel mogelijk mee om te gaan.” voegt vóór een bezoek aan Israël de gekozen ambtenaar toe, wiens partij wordt beschouwd als de Vrije Democratische Partij, een van de leden van de regerende coalitie.

READ  Hoe Franse internetrechercheurs een groot hackernetwerk ontmantelden in Zwitserland en Oekraïne

Na jaren van onderinvestering maakte Duitsland eind februari een historisch keerpunt door de schokkende invasie van Oekraïne door het Russische leger.

Olaf Schultz kondigde op 27 februari, een paar dagen na de Russische aanval, een buitengewone enveloppe van 100 miljard euro aan voor de modernisering van het leger, en een doelstelling van meer dan 2% van de militaire uitgaven in het BBP.