Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-Omicron: 25 miljoen mensen zitten vanaf maandag vast in twee fasen om epidemie in Shanghai te stoppen

Het oostelijke deel van Shanghai wordt vanaf maandag voor vijf dagen beperkt om de inwoners te laten testen, gevolgd door het westelijke deel voor dezelfde periode vanaf 1 april.

Shanghai, met een totale bevolking van 25 miljoen inwoners, zal vanaf maandag vier dagen lang een lockdown opleggen ten oosten van de Huangpu-rivier, inclusief het financiële centrum en de industriële sectoren van de stad. Daarna zal een nieuwe boeking het westelijke deel van de stad nog vier dagen beslaan, volgens een persbericht dat zondag door de lokale overheid van Shanghai is uitgegeven.

De Chinese gezondheidsautoriteiten meldden op zondag 27 maart meer dan 4.500 nieuwe gevallen, een dalend aantal maar nog steeds ruim boven het gemiddelde dagelijkse nieuwe infecties, en zelden meer dan dubbele cijfers per dag in de afgelopen twee jaar.

Lees ook:
Covid-Omicron: Disney-park sluit in Shanghai naarmate de vervuiling zich verspreidt, waardoor nieuwe maatregelen in China worden gedwongen

Vandaar de noodmaatregelen die zijn genomen om de infectie-uitbraak die zich de afgelopen dagen in Shanghai en in de aangrenzende gebieden van deze grote stad heeft geconcentreerd, zo snel mogelijk te beteugelen.

Nu het aantal gevallen toenam, kondigde het stadsbestuur de implementatie van de opsluiting in twee stappen aan.Om de verspreiding van de epidemie te verminderen en de veiligheid en gezondheid van mensen te waarborgen” En de “Elimineer gevallen van infectie zo snel mogelijk“.

De oostelijke helft van de stad, bekend als Pudong, waar de belangrijkste internationale luchthaven en het financiële district zijn gevestigd, zal worden gesloten als onderdeel van een grootschalige Covid-testoperatie die maandagochtend begint en tot 1 mei duurt.

READ  Chili stemt voor een fundamentele herschrijving van de grondwet die het van Pinochet heeft geërfd

De regering voegde eraan toe dat op 1 april de westelijke helft van de stad, bekend als Puxi, vijf dagen gesloten zal zijn.