Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duelvergelijking: Xiaomi G10 en Dyson V8 Absoluut

De G10 en V8 zijn steelstofzuigers. Hun hoofdeenheid (bestaande uit de motor, afvalbak en filtersysteem) wordt bij de pols van de gebruiker geplaatst om hem gemakkelijk in alle richtingen te geleiden (al dan niet voorzien van een zuigbuis) om moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken. Als de architectuur van de instrumenten hetzelfde is, is deze compleet anders dan de kleurcode. Dyson blijft trouw aan zijn kleurrijke outfit, terwijl Xiaomi de voorkeur geeft aan wit en oranje. Hoe dan ook, de materialen zijn van hoge kwaliteit en de afwerking is uitstekend. De verschillende clips die de items met elkaar verbinden, zijn net zo gemakkelijk te spelen met de Britten als met de Chinezen.

De Dyson V8 Absolute is populairder dan de Xiaomi G10.  (© Dyson)

De Dyson V8 Absolute is populairder dan de Xiaomi G10. (© Dyson)

In de grondstortpositie (dat wil zeggen uitgerust met een zuigbuis en een borstel) is de V8 lichter dan de G10; 2,75 kg voor 2,60 kg. Dit verschil van 150 gram verandert niets aan de algemene bediening en we passeren deze twee bezems net zo gemakkelijk.

De Dyson V8 heeft slechts twee afzuigcapaciteiten die snel kunnen worden gewijzigd door de keuzeschakelaar te verplaatsen. Van zijn kant biedt de G10 er drie, waarvan er één automatisch is. Afhankelijk van het oppervlak dat de SmartTorque-borstel doorgeeft, kan de G10 de zuigkracht aanpassen.

Om de V8 Absolute op te zuigen, moet je de trekker overhalen. Met deze gedeeltelijke zuigmethode vergroot u uw zelfstandigheid, aangezien u de machine niet hoeft uit te zetten om een ​​meubelstuk of sieraad te verplaatsen. Aan de andere kant kan een vinger moe worden. De werking van de G10 is vergelijkbaar, maar u kunt zo nodig overschakelen naar continue afzuiging door simpelweg op de vergrendelde schakelaar aan de achterkant van het apparaat te drukken.

De G10 kan op twee verschillende maar complementaire manieren worden gebruikt.

De G10 kan op twee verschillende maar complementaire manieren worden gebruikt.

Zodat iedereen kan kiezen wat het beste voor hem of haar werkt: moeten we de planken in de peuterslaapkamer afstoffen? Bij gedeeltelijk stofzuigen is het niet nodig om het apparaat constant aan en uit te zetten om boeken en decoratieve materialen te verwijderen voordat u ze weer terugplaatst. En als u een grote kamer moet schoonmaken, kunt u de G10 voor eens en altijd aanzetten en hoeft u de knop niet ingedrukt te houden. Deze inspanning is natuurlijk niet bovenmenselijk, maar we waarderen dat beetje troost.

Een ander voordeel van de Xiaomi G10 ten opzichte van zijn huidige concurrent, het heeft een scherm aan de achterkant van het hoofdblok. Zelfs als het minder vaak wordt gebruikt dan de Dyson V11 (onder andere), maakt het nog steeds een effectieve bewaking van de resterende autonomie mogelijk dankzij de circuitboog die verdwijnt naarmate de reinigingssessie vordert. Toegegeven, het vergt wat oefening om de resterende zuigtijd goed te meten, maar het is nog steeds nauwkeuriger dan de drie diodes van de Dyson V8 Absolute. Merk ook op dat de melding dat de batterij bijna leeg is op het display van de G10 verschijnt, een waarschuwing die V8 Absolute niet zal kunnen geven.

De drie diodes van de V8 Absolute missen de precisie om het resterende bereik correct te schatten.

De drie diodes van de V8 Absolute missen de precisie om het resterende bereik correct te schatten.

Xiaomi en Dyson zijn vrijgevig in accessoires. In beide dozen vinden we een lange tuit en een platte borstel, wat niet zo gek is. In de Ultimate-versie is de V8 uitgerust met een zachte zachte borstel voor harde vloeren en een kleine elektrische borstel voor het afstoffen van textieloppervlakken zoals banken of autostoelen; Een accessoire dat de G10 ook bezit. Naast dit alles (met uitzondering van de Fluffy-borstel), biedt deze laatste plaats aan een wisser die de V8 niet heeft, maar het nut ervan leek ons ​​relatief toen we het probeerden.

Als dit afvegen niet echt op de weegschaal weegt, dan maakt de mogelijkheid om over te schakelen van continue naar gedeeltelijke afzuiging, het scherm dat een relatief nauwkeurige schatting geeft van de autonomie en automatische zuigkracht de weegschaal duidelijk in het voordeel van Xiaomi. G10 in deze eerste hekwerkronde.

READ  Jeff Bezos stelt voor om vervuilende industrieën de ruimte in te sturen