Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Washington roept op tot een “stop” met het gebruik van het Johnson & Johnson-vaccin na een bloedstolsel

Washington roept op tot een “stop” met het gebruik van het Johnson & Johnson-vaccin na een bloedstolsel

Het Johnson & Johnson-vaccin is in Europa goedgekeurd, maar wordt niet of nauwelijks afgeleverd. (Grafisch) – Justin Thales / AFP

Om het verschijnen te onderzoeken Ernstige gevallen van bloedstolsels Bij meerdere mensen
in de Verenigde Staten van Amerika Tegen wie is ingeënt
Coronavirus Johnson & Johnson raadde de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten dinsdag aan om het gebruik van het serum “stop te zetten”.

De FDA “onderzoekt zes gevallen die in de Verenigde Staten zijn gemeld van mensen die ernstige gevallen van bloedstolsels hebben ontwikkeld”. Na vaccinatieZei ze in een verklaring.

Voorzorgsmaatregel

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), de belangrijkste federale volksgezondheidsinstantie van het land, zullen woensdag bijeenkomen om deze verschillende aandoeningen te beoordelen. Het Amerikaanse Geneesmiddelenbureau zal vervolgens hun bevindingen herzien. De Food and Drug Administration bevestigde dat “zolang deze procedure wordt geïmplementeerd, we aanbevelen deze te pauzeren”, waarbij wordt aangegeven dat er moet worden gehandeld “als voorzichtigheid.” Maar het Amerikaanse Geneesmiddelenbureau bevestigde afgelopen vrijdag dat er op dit punt geen oorzakelijk verband bestaat tussen de vorming van bloedstolsels en de injectie van het vaccin tegen het Johnson & Johnson Covid-19-virus.

In de gerapporteerde gevallen hebben wetenschappers een cerebrale veneuze trombose waargenomen, wat betekent dat een of meer cerebrale veneuze sinussen verstopt raken, evenals een laag aantal bloedplaatjes in het bloed, bevestigt de basis. De zes mensen die door deze ernstige trombo-embolische voorvallen zijn getroffen, zijn vrouwen tussen de 18 en 48 jaar, bij wie de symptomen 6 tot 13 dagen na de injectie optraden. Behandelingen die vaak worden gebruikt om bloedstolsels te behandelen, zoals heparine, kunnen gevaarlijk zijn als het gaat om de soorten beroertes die door de Food and Drug Administration zijn ontdekt en daarom een ​​alternatieve behandeling vereisen, hebben de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten gewaarschuwd.

‘Extreem zeldzaam’

De Amerikaanse Food and Drug Administration zei dat in de Verenigde Staten al meer dan 6,8 miljoen doses van het Johnson & Johnson-anticovidvaccin zijn toegediend en dat dit soort ernstige bijwerking op dit moment “uiterst zeldzaam” lijkt. Verschillende mensen in de Verenigde Staten die een injectie met het Johnson & Johnson-serum zouden krijgen, ontvingen dinsdagochtend vroeg brieven om hun vaccinatieafspraak te annuleren. De aankondiging komt toen het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) vorige week zei dat het ook de verbanden tussen het “J & J” -vaccin en bloedstolsels onderzoekt.

Het Johnson & Johnson-vaccin met een enkele dosis kreeg eind februari dringend een vergunning in de Verenigde Staten, na twee vaccins van Pfizer / BioNTech en Moderna. Het is aangetoond dat het 66% effectief is bij het voorkomen van matige tot ernstige vormen van Covid-19, volgens klinische onderzoeken met bijna 40.000 mensen van 18 jaar of ouder in verschillende landen over de hele wereld. Een “virale vector”, “J & J” -vaccin dat wordt gebruikt als drager van een ander laagpathogeen virus, is getransformeerd om genetische instructies toe te voegen van het deel van het virus dat verantwoordelijk is voor Covid-19. Eenmaal in de cellen wordt een typisch SARS-CoV-2-eiwit geproduceerd om het immuunsysteem op te leiden voor identificatie.154

Betrokken

READ  Eramit implementeert het lithiumfabrieksproject in Argentinië