Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Droogte onthult sporen van dinosaurussen in Texas Riverbed bij Dallas

Droogte onthult sporen van dinosaurussen in Texas Riverbed bij Dallas

“De voetafdrukken van dinosaurussen in het park zijn 113 miljoen jaar oud”, zegt Stephanie Salinas Garcia, Texas Parks and Wildlife Officer.

Artikel door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 1 minuut.

Nieuw Jurassicpark? wegens gebrek aan water, voetafdrukken van dinosaurussen Verborgen tot nu toe en misschien ongeveer 113 miljoen jaar geleden, kwamen ze aan het licht op een droge rivierbedding, zei een parkmanager in Texas, Verenigde Staten, dinsdag 23 augustus. Deze diepe ruïnes waren eerder begraven, gevuld met sediment en bedekt met water, waardoor ze bewaard zijn gebleven.

“Vanwege de extreem droge omstandigheden deze zomer is de rivier op de meeste plaatsen volledig opgedroogd, waardoor nieuwe paden in het park zijn blootgelegd”, zei Stephanie Salinas Garcia van het Texas Department of Parks and Wildlife.

Het gelukkigste dat ze ontdekten was het werken in dit park, gelegen nabij de stad Dallas, en de bijnaam “Dinosaur Valley” vanwege de aanwezigheid van vele sporen van dinosaurussen in de buurt. Het is misschien wel een van de langste ketens van voetafdrukken van dinosauriërs ter wereld, volgens het commentaar van deze prachtige foto’s die het park op sociale netwerken plaatste. We zien vrijwilligers die helpen om het op te ruimen om het beter te kunnen onderscheiden.

De meeste ruïnes die recentelijk op verschillende plaatsen aan de rivier in het park zijn ontdekt, zijn achtergelaten door Acrocanthosaurus.zei Stephanie Salinas Garcia. Een volwassene, deze theropod kan vijf meter meten en zeven ton wegen. Dinosaurussporen in het park dateren van 113 miljoen jaar oud. Stephanie Salinas Garcia toegevoegd.

READ  Zware regen valt op Martinique en verandert in gele wake