Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

droogte.  In Bretagne blijven grondwaterstanden dalen

droogte. In Bretagne blijven grondwaterstanden dalen

Stormen eind augustus hebben de grondwaterspiegel niet aangevuld Bretagne. “De daling van het grondwaterpeil zet zich door in de hele regio, ondanks een aantal effectieve zomerregens,” wijzen naar Bureau voor geologisch onderzoek en mijnbouw (BRGM) In een persbericht, maandag 5 september 2022. Het meldt “Twee derde van de Bretonse watervoerende lagen vertonen een bodemdalingsniveau”.

Lees ook: een verslag. droogte in Bretagne “De rivieren zijn nooit droog geweest »

“Directe kleine verpakkingen”

In Morbihan, ten zuiden van Finistère en centraal Île-et-Villains, registreerde 31% van de BRGM-barometers (een apparaat dat de vloeistofdruk meet) stabiele grondwaterniveaus. “Echte regen midden augustus en eind augustus, waardoor er onmiddellijk een kleine aanvulling is.” De stijging van het grondwaterpeil werd eens waargenomen op de schaal van Baud, nabij Pontivy (Morbihan), “Waar het opladen plaatselijk groter was.”

Lees ook: Op weg naar een droogte in Bretagne deze zomer ? De grondwaterstand is zorgwekkend

Grondwaterstatuskaart augustus 2022, uitgebracht op 5 september door BRGM. | BRGM

Neerslagtekort voor de afgelopen tien maanden

BRGM rapporteerde eind augustus 2022 vulling van aquifers (bodem of gesteente die grondwater bevat) Vooral erg laag (44% van de manometers) in vergelijking met de gemiddelden van augustus. Deze situatie is duidelijk in de vier Bretonse divisies, met name in de Finistère, uitgelegd “Vanwege het neerslagtekort in de afgelopen 10 maanden en door het regelmatig ledigen van aquifers sinds februari 2022.”

Volgens BRGM was de neerslag van september 2021 tot augustus 2022 ver onder normaal in de volgende vier stations: 78% van normaal in Rennes-Saint-Jacques (Ille-et-Vilaine), 81% in Saint-Brieuc Trémuson (Côtes) -d’Armor), 59% in Pontivy (Morbihan) en 76% in Spézet Saint-Goazerc (Finisterc).

READ  Grote sneeuwval in de bergen deze week