Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

ben je gelukkig ?  Het uitgebreide antwoord komt voort uit een wetenschappelijk oogpunt.

ben je gelukkig ? Het uitgebreide antwoord komt voort uit een wetenschappelijk oogpunt.

Van geboorte tot ouderdom doorloopt een persoon verschillende perioden waarin hij ook verschillende stadia doorloopt. Sommige zijn verdrietig en sommige zijn blijer. De existentiële vraag is: wat is de gelukkigste tijd in het leven? Veel onderzoekers hebben dit onderwerp onderzocht en getracht relevante antwoorden te vinden. Laten we dit evalueren.

Gelukkige jaren van bestaan.

Er werd een onderzoek uitgevoerd bij verschillende personen uit 13 verschillende landen, allemaal van in de vijftig en ouder. De wetenschappers die het onderzoek uitvoerden, stelden hen dezelfde vraag: in welke periode in hun leven voelden ze zich het gelukkigst? De reacties werden geanalyseerd en geëvalueerd. Alle geïnterviewden beweren gelukkiger te zijn geweest tijdens de kindertijd, maar ook en vooral tijdens de eerste vier jaren van hun dertiger jaren.

Degenen die ouder zijn, getuigen ook dat ze hersteld zijn geluk Na zeventig worden. Het is duidelijk dat het gevoel van volheid vele jaren kan aanhouden. Het hangt af van verschillende criteria. Bovendien heeft elke persoon ook zijn eigen levenservaringen en dienovereenkomstig deze geluksmomenten.

Wetenschappers waren niet tevreden met deze resultaten en zetten hun studies voort. Ze kwamen tot de conclusie dat het einde van de adolescentie ook een periode is waarin veel mensen zich tevreden voelen en een hoger niveau van welzijn bereiken.

Waarom zijn deze periodes gelukkiger dan andere?

Als mensen tijdens hun kindertijd meestal gelukkiger zijn dan daarna, komt dat omdat ze een moment van totale verwaarlozing doormaken. Ze hebben er geen problemen mee om ermee om te gaan en ze hebben gewoon gelukkige tijden om te delen met hun dierbaren. Ze worden ook verwend en vormen vaak kleine centra van de wereld in het gezin.

READ  Covid-19: een ziekte die nooit zal verdwijnen, dat is wat ons te wachten staat

Aan het einde van de adolescentie maken jongeren een moeilijke periode door waarin verschillende veranderingen met elkaar verweven zijn. Dan lijken ze blij dat ze eindelijk een rustigere periode zijn ingegaan waarin ze een nieuw tijdperk van ontdekking van het leven kunnen beginnen. Ze betreden de professionele wereld en beginnen de kost te verdienen. Dit brengt een staat van immens geluk. Maar wanneer je aan de routine begint, begint het geluksniveau ook beetje bij beetje af te nemen.

Als ze de dertig naderen, worden jongvolwassenen weer voller. De reden is simpel, in deze leeftijdsgroep herwinnen ze hun stabiliteit. Ze hebben misschien al dingen gebouwd die essentieel zijn voor hun geluk. Ze hebben bijvoorbeeld liefde gevonden en zijn uiteindelijk een huis gaan bouwen. Met de komst van de kinderen bereikte het geluk zijn hoogtepunt. Ze kunnen het gevoel hebben dat ze grote taken hebben volbracht en redenen hebben gevonden om te leven. Maar naarmate de kinderen ouder worden, beginnen de angsten. Volgens wetenschappers, vooral specialisten in psychologieDit zou instabiliteit veroorzaken en dus een significante afname van het geluksniveau.

Eindelijk, bij het bereiken van de leeftijd van onze grootouders, en dus over de zeventig, is dit de terugkeer van de periode van geluk. Zeventigers en ouderen zijn het gelukkigst omdat ze de wijsheid van ervaring hebben. Ze weten wat belangrijk is in het leven en wat niet de moeite waard is om je druk over te maken. Ze hadden ook tijd om te doen wat ze konden. Of het nu gaat om een ​​project, vastrentende waarden, vastgoed, etc. Ten slotte zijn ze meestal met pensioen en hoeven ze zich dus geen zorgen meer te maken over werk. Al deze factoren zorgen samen voor het gevoel van tevredenheid en tevredenheid dat hoort bij het ouder worden.

READ  Een sterrenstelsel dat een supernova-explosie van onvoorstelbare kracht organiseerde, is veroverd door Hubble

Hoe bereken je de mate van geluk?

Er wordt vaak gezegd dat geluk subjectief en moeilijk te meten is, maar er zijn eigenlijk meerdere manieren om te berekenen hoe gelukkig een persoon is. Overweeg eerst het aantal positieve versus negatieve emoties dat je dagelijks ervaart. Overweeg vervolgens om positieve gevoelens versus negatieve gevoelens te herhalen. Overweeg ten slotte de intensiteit van de twee soorten gevoelens. Deze drie factoren kunnen u een globaal beeld geven van iemands algehele geluk. Natuurlijk is het belangrijk om in gedachten te houden dat geluk complex is en van dag tot dag sterk kan verschillen. Deze eenvoudige berekening kan u echter een goed beeld geven van iemands algemene geluk.

* Presse Santé streeft ernaar gezondheidskennis over te brengen in een voor iedereen toegankelijke taal. In ieder geval kan de verstrekte informatie het advies van een gezondheidswerker niet vervangen.

Vind je onze inhoud leuk?

Ontvang onze nieuwste releases gratis en elke dag rechtstreeks in je inbox