Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Drie mensen zijn aangeklaagd voor het stelen van diamanten ter waarde van 66 66 miljoen

De meeste gestolen diamanten werden na de overval teruggevonden. Maar een deel van de buit moet nog worden gevonden

Hof van beroep De Amsterdam Vrijdag 17 december verhoogden de straffen die in eerste aanleg waren uitgesproken tegen degenen die werden beschuldigd van het stelen van diamanten. Het drietal, onder wie een voormalig KLM-medewerker, werd veroordeeld tot 9 jaar en 6 maanden cel. Het misdrijf vond bijna 17 jaar geleden plaats op Amsterdam Airport Shiphol.

Vermomd als personeel stalen deze (gewapende) mannen diamanten en juwelen terwijl ze het pantservoertuig plunderden. Geschat op 66 miljoen euro is het een van de grootste juwelendiefstallen ter wereld. In januari 2017 zijn in Nederland en Spanje zeven verdachten aangehouden. Na vele jaren van onderzoek. Een 57-jarige vierde verdachte is veroordeeld tot 3 jaar en 7 maanden gevangenisstraf.

Diamanten zijn nog steeds in de natuur

De rechtbank bevestigde ook de vrijlating van de twee verdachten. Een zevende persoon die vermoedelijk het brein achter de operatie was, is overleden. “Dit is een zeer ernstige en uitzonderlijke diefstal en poging tot diefstal”, aldus de rechtbank in een verklaring. “De diefstal had een enorme impact op de gemeenschap en de slachtoffers.”

De meeste van hen diamanten De gestolen spullen werden direct na de overval gevonden. Een deel van de buit ontbreekt nog.

READ  Rally tegen gezondheidspas in Nederland verslechtert (video's) - RT in het Frans